Výhody postele s čelem a bez čela

 

Ložnice je místem, kde začínáme a končíme den. Postel patří mezi nejdůležitější část domova, přesto bývá často opomíjena. Víte, jakou vybrat postel a zda-li sáhnout po té s čelem nebo bez čela? Přinášíme vám stručný přehled, jakou variantu vybrat. Věřte, že postelové čelo není pouhým doplňkem, ale má i řadu praktických výhod. Pojďme se na ně podívat společně.

 čelo1

K čemu slouží čelo postele?

Čela postelí jsou designovým prvkem každé ložnice. Místnost celkově zútulní a podpoří pocit bezpečí. Čelo postele vytváří jakousi ochrannou bariéru mezi postelí a okolním prostorem, což může mít pozitivní vliv na plnohodnotný spánek. 

Další výhodou je ochrana zdi před ušpiněním. Jedná se také o praktického pomocníka při čtení a relaxaci. Už se nemusíte opírat o studenou zeď nebo padající polštář za zády. Navíc slouží i jako tepelná izolace od studené zdi, což oceníte především v chladném ročním období. 

Nicméně i postele bez čela mají řadu pozitiv a svých příznivců. Postele s čelem jsou prostorově náročnější, do malých prostor, kde každý centimetr hraje velkou roli zvolte spíše postel bez čela. Pokud chcete udělat radost i vaší peněžence, sáhněte po variantách bez čela, která jsou zpravidla o něco levnější. 

5 výhod postelí s čelem

  1. Pocit bezpečí.
  2. Designový prvek.
  3. Ochrana zdi před ušpiněním.
  4. Náhrada opěrky.
  5. Tepelná izolace.

Postel Ikaros s čelem

Postel Ikaros potěší milovníky minimalismu. Vyniká klasickým vzhledem s výrazným čelem u hlavy. Postel Ikaros Double má navíc výrazné zdvojené čelo u nohou.  

Konstrukce postele je vyrobena z masivní borovice, zatímco čela z vysoce kvalitní nábytkové dřevotřískové desky. Díky této kombinaci je struktura nábytku extrémně odolná a stabilní.

čelo2

Jednoduchý design perfektně doplní každou ložnici a snadno se kombinuje s ostatním nábytkem. Z nábytkové řady Ikaros můžete vybírat noční stolky a úložné boxy pod postel ve více barevných variantách.

Postel Paris s vysokým čelem

Postel Paris si na první pohled oblíbí milovníci jednoduchosti. Vyniká klasickým vzhledem, který perfektně doplní každou ložnici a snadno se kombinuje s ostatním nábytkem. Vybírat lze z několika barevných variant a rozměrů od jednolůžkových po manželské. Zajisté oceníte zvýšenou výšku spací plochy, díky které bude vstávání i ulehání o něco snadnější. 

Kvalitní masivní postel Paris je vyrobena z borovicového dřeva nejvyšší kvality. Kombinace masivu se dvěma vrstvami ochranného laku zaručuje odolnost a dlouhou životnost.

3 výhody postelí bez čela

  1. Minimalistický vzhled.
  2. Menší náročnost na prostor.
  3. Nižší pořizovací cena.

Postel bez čela Ada

Postel Ada bez čela se stane výjimečným doplňkem každé ložnice. Vyrobena je z kvalitního borovicového dřeva v mnoha barevných dekorech a velikostech. Postel bez čela seženete v jednolůžkovém i dvoulůžkovém provedení za bezkonkurenční ceny.

Kvalitní masivní postel Ada je vyrobena z borovicového dřeva nejvyšší kvality. Kombinace masivu se dvěma vrstvami ochranného laku zaručuje odolnost a dlouhou životnost. K posteli bez čela doporučujeme koupit úložný box pod postel a noční stolek v podobném provedení. Ideální postel do ubytovacích zařízení.

čelo3

Postel s nízkým čelem Emily

Postel Emily je ideální do menších ložnic, dětských pokojů nebo ubytovacích zařízení. Postel Emily s nízkým čelem z masivního dřeva koupíte v mnoha barevných dekorech a velikostech. Nízké čelo je elegantním prvkem postele. Nízká pořizovací cena se řadí mezi velké pozitivum. 

Kvalitní masivní postel Emily je vyrobena z borovicového dřeva nejvyšší kvality. Kombinace masivu se dvěma vrstvami ochranného laku zaručuje odolnost a dlouhou životnost. V případě nedostatku úložného prostoru doporučujeme přikoupit úložný box a noční stolek.

čelo4

Postele s vysokými čely dnes dominují ložnicím. Je jen na vás, jestli podlehnete tomuto trendu i vy. Čela postelí postupně nahrazují čalouněné či dřevěné nástěnné panely, které snadno připevníte na zeď. Díky tomu můžete oživit i starou postel a vytvořit z ní nově vypadající postel s čalouněným či dřevěným čelem.

Před nákupem postele s čelem myslete také na údržbu. Dřevěná čela stačí otřít prachovkou nebo navlhčeným hadříkem. Péče o čalouněná čela je o něco náročnější. Často si však vystačíte s vysavačem nebo jemným kartáčem. 

×

Splátková kalkulačka ESSOX