Zachumlejte se do mikroplyše nebo mikroflanelu

Spaní v ložním prádle z mikroplyše či mikroflanelu se dá přirovnat k usínání v kopě těch nejjemnějších plyšových medvídků. Chtěli byste takový pocit zažít? Máme pro vás tipy na krásné kousky za pár korun a krátké povídání, díky kterému si tento materiál zamilujete.

Co si pod pojmem mikroplyš a mikroflanel představit?

Oba materiály tvoří husté krátké chloupky, které zajišťují velkou hřejivost. Hustota chloupků je u povlečení z mikroflanelu vyšší, díky čemuž jde o látku s lepšími termoregulačními vlastnostmi a zahřeje vás ještě o něco víc než mikroplyš. Na první pohled jsou si však povlečení z mikroflanelu a mikroplyše velmi podobné. Vlákna obou materiálů jsou téměř k nerozeznání.

Jaký je rozdíl mezi mikroflanelem a mikroplyšem?

Chloupky povlečení z mikroplyše působí jako kožíšek plyšového medvídka. Chloupky mikroflanelového povlečení jsou oproti tomu plošší a jemnější. Mikroflanel by se dal přirovnat k hladké zvířecí srsti a jak už bylo zmíněno, jeho největší výhodou je vyšší teplotní komfort. V obou případech se však můžete těšit na sametově hebké ložní povlečení na dotek.

Mikroplyšové povlečení je stoprocentně antibakteriální

I když je mikroflanel vlastně nový vylepšený druh mikroplyše, není možné říct, že se jedná o lepší materiál. Nespornou výhodou mikroplyše oproti mikroflanelu je například to, že díky umělým vláknům neposkytuje domov žádným bakteriím ani roztočům. Mikroplyšové povlečení je 100% antibakteriální, tedy vhodné a doporučované i pro alergiky. Výhodou povlečení z mikroplyše je také to, že úžasně hřeje. Jedná se o velmi teplý materiál navzdory tomu, že váží pouhých pár gramů.

Prostěradlo z mikroplyše nesmí chybět

Povlečení z mikroplyše můžete kombinovat s klasickým prostěradlem (Jersey, froté, bavlněné prostěradlo), ale dáte-li přednost prostěradlu z mikroplyše, vytvoříte si v ložnici naprosto dokonalé útulné místo na spaní. Mikroplyšové prostěradlo vám poskytne příjemný pocit bezpečí. Jemná a hebká struktura látky s hustými chloupky má výborné termoregulační schopnosti, které v oceníte zejména v zimním období. Vybírat si můžete z široké škály barev prostěradel z mikroplyše.

Mikroplyš a mikroflanel si zamiluje každá hospodyňka

Povlečení z mikroplyše nebo mikroflanelu při zašpinění jednoduše vyperete v pračce na klasický prací program při teplotě 40 °C. Materiály dobře snášejí i sušičku, která ale často ani není zapotřebí. Oba materiály rychle schnou. Ložní povlečení z mikroplyše a mikroflanelu se nemusí žehlit, což je velká výhoda pro všechny hospodyňky. Kromě toho i po opakovaném praní jsou chloupky stejně měkké a hezky upravené. Materiál si po dlouhou dobu zachovává stálou barvu, nepouští chloupky a nežmolkovatí. Mikroplyšové respektive mikroflanelové povlečení si zkrátka zamilujete.

Autor: Linda Tomsa Kalašová

×

Splátková kalkulačka ESSOX