Vyzkoušejte staročeský pokrm - houbový kuba sypaný opečenou strouhankou a máslem. Ideální pro zimní a podzimní večery, navíc vás zaručeně zahřeje.
Ingredience
- 100 g sušených hub
- 200 g ječných krup
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla
- 3 lžíce strouhanky
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 lžička majoránky
- Hrst čerstvých nebo dušených hub na ozdobu

Postup přípravy
- Sušené houby namočte do teplé vody na 15 minut, aby změkly. Poté je sceďte a vodu si dejte stranou.
- Uvařte ječné kroupy ve vodě do měkka, podle potřeby osolte.
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte cibuli do zlatova. Přidejte česnek, sušené houby a krátce poduste. Osolte a opepřete.
- Smíchejte vařené kroupy s restovanou směsí, okořeňte majoránkou.
- Přesuňte směs do pečicí mísy a zapečte v troubě při 180°C zhruba 20 minut.
- Na másle opečte strouhanku do zlatova a posypte jí upečeného kubu.
- Nakonec ozdobte dušenými houbami.
TIP: Vyzkoušejte recept na pečené vepřové koleno s hořčično-medovou glazurou.