Recepty

Burger s grilovanou slaninou a karamelizovanou cibulkou

Představujeme vám lahodný burger s grilovanou slaninou a karamelizovanou cibulkou, doplněný sladkou chilli omáčkou. Tento grilovaný pokrm je ideální pro setkání s přáteli. Alternativou jsou mini burgery, které se hodí na každou oslavu. Ingredience Na 4 burgery 800 g mletého hovězího masa 8 plátků grilované slaniny 4 plátky sýra (např. čedar) 4 housky na burgery (můžete použít i mini housky) 2 lžíce olivového oleje Salát Sůl a pepř dle chuti Na karamelizovanou cibulku 2 ve...

Grilované kuřecí prsíčko s citronovým přelivem a provensálským kořením

Připravte si lahodné grilované kuřecí prsíčko s osvěžujícím citronovým přelivem a provensálským kořením. Tento letní pokrm je ideální pro grilovací sezónu, snadno a rychle připravitelný, což je perfektní pro každou zahradní party. Ingredience Na kuřecí prsa 2-4 ks kuřecích prsíček 2 lžíce olivového oleje 1 lžička provensálského koření Sůl a pepř dle chuti Na citronový přeliv 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy 1 lžíce medu 1 stroužek česneku, jemně nasekaný Čerstvé bylin...

Kachní prsa na grilu s medovo-balzamikovou glazurou

Připravte si kachní prsa na grilu s bohatou medovo-balzamikovou glazurou a doplňte je karamelizovanou šalotkou s červeným vínem a tymiánem. Toto propracované jídlo zaručeně ohromí vaše hosty, ať už při formální večeři nebo jen tak pro radost. Ingredience Na kachní prsa 4 ks kachní prsa sůl a pepř podle chuti 2 lžíce rostlinného oleje Na medovo-balzamikovou glazuru 3 lžíce medu 2 lžíce balzamikového octa 1 lžíce sójové omáčky 1 stroužek česneku, jemně nasekaný Na karamelizova...

Fitness French Toast na grilu s malinami a čokoládou

Tento fitness French toast na grilu s malinami a čokoládou je ideální jako zdravé a chutné pohoštění či lahodný dezert. Oblíbený pro svou intenzivní chuť a jednoduchou přípravu! Ingredience 4 plátky celozrnného chleba 2 ks vejce 100 ml mandlového mléka 1 lžíce medu nebo javorového sirupu 1 šálek čerstvých nebo mražených malin 20 g hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa), nasekané 1 lžička mleté skořice Kokosový olej na potření grilu Čerstvá máta na ozdobení  Postup ...

Panenka na grilu v medovo-hořčičné marinádě s letním salátem

Rychlá a lahodná panenka na grilu, marinovaná v medovo-hořčičné omáčce, servírovaná s osvěžujícím letním salátem. Ideální volba pro letní oběd nebo večeři, kterou zvládnete připravit do 40 minut. Ingredience Na panenku 500 g vepřové panenky 3 lžíce medu 3 lžíce dijonské hořčice 2 stroužky česneku (lisované) 2 lžíce olivového oleje špetka soli a pepře Na letní salát 150 g směsi listových salátů (rukola, polníček) 200 g cherry rajčat, nakrájených na půlky 1 okurka, nakrájená na...

Glazovaná BBQ žebírka „Sweet Smoke“ s javorovým sirupem a grilovanou kukuřicí

Glazovaná BBQ žebírka s javorovým sirupem a grilovanou kukuřicí jsou dokonalou kombinací sladkého a kouřového aroma, kterou si můžete užít kdykoli během léta. Ideální pro posezení s přáteli či rodinou. Ingredience Na BBQ žebírka: 1 kg vepřových žebírek 100 ml javorového sirupu 150 ml BBQ omáčky 1 lžička uzené papriky 2 stroužky česneku (čerstvý nebo sušený) sůl a pepř podle chuti Na grilovanou kukuřici: 4 ks kukuřičných klasů 50 g másla hrst čerstvých bylinek (např. petržel, ...

Grilovaná cuketa plněná balkánským sýrem a rajčaty

Grilovaná cuketa plněná balkánským sýrem a rajčaty je ideální pro letní setkání s přáteli a rodinou. Její italský styl a bohaté chuťové kombinace učarují každého milovníka dobrého jídla. Ingredience 2 ks větších cuket 200 g balkánského sýra 2 ks středně velkých rajčat, nakrájených na kostičky 2 stroužky česneku, nasekané 2 lžíce olivového oleje 1 lžička italských bylinek (např. bazalka, oregano, tymián) Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti Postup přípravy Předehřejte ...

Grilovaný lilek s medovým kozím sýrem a ořechy

Recept na grilovaný lilek s medovým kozím sýrem a ořechy je ideální volbou pro letní grilování. Lilek, lze snadno nahradit cuketou, a přitom si zachová svou delikátní chuť. Ingredience 2 ks lilku (nebo cukety) 150 g kozího sýra 2 lžíce medu 50 g vlašských ořechů 2 lžíce olivového oleje Sůl a pepř podle chuti Postup přípravy Předehřejte gril na střední teplotu. Lilek nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm. Lze nahradit cuketou. Plátky lilku potřete olivovým ole...

Špízy caprese na grilu s bazalkovým pestem

Představujeme vám špízy caprese na grilu – osvěžující a chutný vegetariánský pokrm inspirovaný tradiční italskou kuchyní. Perfektní jako lehká večeře nebo předkrm pro vaše přátele během letních setkání! Ingredience 250 g mini mozzarelly 250 g cherry rajčat Čerstvé listy bazalky 2 lžíce olivového oleje Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti 4 lžíce bazalkového pesta Dřevěné špejle nebo kovové špízy Postup přípravy Připravte gril na střední teplotu a namočte dřevěné špejl...

Grilovaný kozí sýr na fíkovém salátu

Grilovaný kozí sýr na fíkovém salátu je dokonalou kombinací francouzských chutí, která zaujme každého gurmána. Ideální pro letní večery u grilu, tento pokrm je rychlý na přípravu a nabízí skvělou kombinaci čerstvých fíků, rukoly a medu. Ingredience 200 g kozího sýra na gril 4 čerstvé fíky 150 g rukoly 50 g vlašských ořechů 2 lžíce medu 4 lžíce balzamikové redukce 2 lžíce extra panenského olivového oleje Čerstvé bylinky (např. tymián nebo rozmarýn) Sůl a pepř na dochucení ...

Hovězí flank steak s chimichurri omáčkou

Objevte kouzlo a chuť léta s tímto jednoduchým receptem na grilovaný hovězí flank steak s osvěžující chimichurri omáčkou. Ideální na rychlou přípravu bez dlouhého stání u grilu! Ingredience Na hovězí flank steak 1 kg hovězího flank steaku 4 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku (najemno nasekané) 1 lžička sušeného tymiánu Sůl a pepř podle chuti Na chimichurri omáčku 1 svazek čerstvé petržele 1 svazek čerstvého koriandru 1 chilli paprička (bez semínek, jemně nakrájená) 3 st...

Grilovaný losos s medovo-hořčičnou glazurou a bylinkovým máslem

Tento grilovaný losos s lahodnou medovo-hořčičnou glazurou a bylinkovým máslem je ideální pro letní grilování na zahradě. Podáváme s pečenými baby bramborami, které tvoří perfektní přílohu k tomuto pokrmu. Ingredience Na grilovaného lososa 2 filety lososa (s kůží) Sůl a pepř podle chuti Na medovo-hořčičnou glazuru 2 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy Na bylinkové máslo 50 g změklého másla 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky 1 lžička citronové kůry ...

Kuřecí špízy s ananasovou marinádou a kukuřičným salátem

Připravte si lahodné kuřecí špízy s exotickou ananasovou marinádou, které získají díky grilování jedinečnou chuť. Kuchařský zážitek doplní svěží kukuřičný salát jako perfektní příloha. Ingredience Marináda 1/2 šálku ananasové šťávy 1/4 šálku sójové omáčky 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru 2 stroužky česneku, nasekané 2 lžíce medu Šťáva z 1 limetky 2 lžíce sezamového nebo olivového oleje Špetka soli a pepře Kuřecí špízy 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky 1 anan...

Bezmasé italské lasagne - recept na skvělou vegetariánskou verzi

Italská kuchyně Vegetariánské Připravte si lahodné bezmasé italské lasagne plné chutných zeleninových vrstev, s bohatou rajčatovou omáčkou a tří druhy sýrů. Perfektní pokrm k servírování na vašem stylovém prkénku. Ingredience Těstoviny na lasagne 1 kg rajčatové omáčky 250 g ricotty 200 g mozzarelly 100 g parmezánu 400 g různé zeleniny (špenát, cukety, houby) Čerstvé bylinky (bazalka, oregano) 3 lžíce olivového oleje Sůl a pepř dle chuti Postup přípravy Nachystejte ...

Kynuté borůvkové knedlíky s tvarohem - Tradiční recept

Zažijte chuť tradice s našimi kynutými borůvkovými knedlíky, které jsou plné šťavnatých borůvek a jemného tvarohu. Tento recept vám přináší nezapomenutelný zážitek plný chutí a vůní. Ingredience Na těsto 500 g hladké mouky 250 ml mléka 1 balíček sušeného droždí 1 vejce 2 lžíce cukru Špetka soli Na náplň 300 g čerstvých borůvek Cukr na posypání (dle chuti) Na dokončení 200 g tvarohu Rozpuštěné máslo Moučkový a vanilkový cukr (na posypání) Postup přípravy ...

Jahodové smoothie s proteinovým přídavkem

Připravte si toto osvěžující letní smoothie, plné chutných jahod a posílené dávkou proteinového prášku. Ideální pro letní dny, kdy hledáte rychlý zdroj energie a osvěžení. Počet porcí: 1, Čas přípravy: 5 minut. Ingredience 1 šálek čerstvých jahod 30 g proteinového prášku 1 šálek kokosového mléka 1 banán Ledové kostky Volitelné: 1 lžíce medu nebo javorového sirupu Postup Připravte všechny suroviny na prkénku z kategorie doplňky do kuchyně. Do mixéru vložte jahody, baná...