Objevte tradiční recept na karlovarský knedlík, který je díky své lehkosti a nadýchanosti skvělou přílohou k různým omáčkám a pečenému masu.
Ingredience
- 500 g staršího bílého chleba nebo housek
- 100 ml mléka
- 3 vejce
- 50 g rozpuštěného másla
- Hrst nasekané petrželky
- Špetka soli
- 50 g hladké mouky (dle potřeby)

Postup přípravy
- Pečivo nakrájejte na malé kostky a dejte do mísy.
- Nakrájené pečivo pokapejte mlékem a nechte chvíli nasáknout.
- Přidejte vejce, rozpuštěné máslo, nasekanou petrželku, sůl a podle potřeby mouku. Smíchejte, aby vzniklo kompaktní těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie nebo utěrky a vytvořte válečky.
- Vařte ve vroucí vodě asi 25–30 minut.
- Fólii rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte.
Tipy a triky
- Pokud dáváte přednost výraznější chuti, můžete přidat trochu muškátového oříšku.
- Skvěle si rozumí s omáčkami i pečeným masem.
TIP: Vyzkoušejte oblíbený recept na oblíbený houskový knedlík.