Karlovarský knedlík

Objevte tradiční recept na karlovarský knedlík, který je díky své lehkosti a nadýchanosti skvělou přílohou k různým omáčkám a pečenému masu.

Ingredience

  • 500 g staršího bílého chleba nebo housek
  • 100 ml mléka
  • 3 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • Hrst nasekané petrželky
  • Špetka soli
  • 50 g hladké mouky (dle potřeby)
karlovarsky knedlik

Postup přípravy

  • Pečivo nakrájejte na malé kostky a dejte do mísy.
  • Nakrájené pečivo pokapejte mlékem a nechte chvíli nasáknout.
  • Přidejte vejce, rozpuštěné máslo, nasekanou petrželku, sůl a podle potřeby mouku. Smíchejte, aby vzniklo kompaktní těsto.
  • Těsto zabalte do potravinové fólie nebo utěrky a vytvořte válečky.
  • Vařte ve vroucí vodě asi 25–30 minut.
  • Fólii rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte.

Tipy a triky

  • Pokud dáváte přednost výraznější chuti, můžete přidat trochu muškátového oříšku.
  • Skvěle si rozumí s omáčkami i pečeným masem.

TIP: Vyzkoušejte oblíbený recept na oblíbený houskový knedlík.