7 kroků k dokonalé ložnici v minimalistickém stylu

Strohý, přesto útulný. Minimalistický styl si zakládá na jednoduchém provedení, čistých liniích a mírné rezervovanosti. Zbavte se nepotřebných věcí a objevte kouzlo tohoto stylu. Napovíme vám, jak na to. 

Doplňky s opatrností

S výzdobou a dekoracemi šetřete. Zde platí jediné pravidlo – méně je někdy více. Vybírejte pouze praktické a zcela funkční doplňky.

Skvělou volbou jsou kovové lampičky na noční stolky nebo jednobarevné rámečky na fotografie. Sporadické doplňky dodají interiéru požadovanou vzdušnost.

Elegantním a velice praktickým doplňkem do ložnic s velkými okny jsou zatemňovací závěsy.

ložnice v minimalistickém stylu dřevo ložnice v minimalistickém stylu modrá 

Podlahy ve stejném stylu

Jednotným prvkem celého interiéru jsou zajisté podlahy. Ideálně vybírejte podlahy ve stejném provedení.

minimalistickému stylu neodmyslitelně patří dřevěné podlahy ve světlém odstínu nebo masivní parkety v matném provedení. Vhodné jsou také velkoformátové dlažby nebo leštěné betonové podlahy.

Estetický vzhled v ložnici zvýšíte kusovým kobercem s jednoduchými liniemi a nenápadnými vzory.

Světlo, hlavně přirozeně

Dostatek světla, nejlépe toho přirozeného projasní celý interiér. V ložnici využijte volný prostor pro uložení velké stojaté lampy a malých lampiček na noční stolečky. Originálně působí LED pásky na nábytku nebo posteli.

S nábytkem skromně a jednoduše

Nábytek je neopomenutelnou součástí každé ložnice. Musí však odrážet minimalistický styl v celém prostoru.

Velice oblíbené jsou čalouněné postele v kombinaci s dřevěnými nožičkami. Vsaďte na klasické geometrické tvary a hladké povrchy bez úchytů. Dostatečný úložný prostor je nebytností. Upřednostňujte ten uzavíratelný.

Neutrální a jemné barvy

Neutrální neznamená fádní a nudné. Naopak. Jemné a světlé barvy prostor opticky zvětší a provzdušní. Doporučujeme kombinovat osvědčenou bílou s přírodními odstíny hnědé nebo béžové, které snadno zkombinujete s dřevěnými doplňky.

Skvělou variantou je kombinace bíléšedou i černou, která ladí s doplňky z kovu. Vždy však myslete na to, že plocha s výraznou barvou by měla být ta nejmenší.

Dokonalý pořádek

Jednoduché linie a dokonalá čistota. Udržení pořádku hraje důležitou roli v minimalistickém stylu. Při zařizování myslete na dostatek uzavřeného úložného prostoru. Ideálně velké vestavěné skříně nebo šatny. Zbavte se nepotřebných věcí a dodejte interiéru vzdušnost a řád.

ložnice v minimalistickém stylu sedá ložnice v minimalistickém stylu růžová

 

Klíčem k úspěchu je také funkčnost. Při zařizování ložnice v minimalistickém stylu vždy myslete i na její praktičnost. Minimalistický styl svým designem patří mezi žhavé trendy mezi styly. Vyzkoušejte ho ve své ložnici i Vy.

TIP: Minimalismus podtrhnete jednobarevným povlečením nebo přehozy.

×

Splátková kalkulačka ESSOX