Jak správně vybrat krepové povlečení?

Na našem trhu najdete různé druhy povlečení, přičemž jedním z nejoblíbenějších materiálů je krep. O krepovém povlečení je známo, že má specifické vlastnosti a skvělé užitné vlastnosti. Málokdo však ví, že není krep jako krep. Jak se při výběru krepového povlečení nespálit?


8253_krepove-povleceni-cerne-cervene-sede-linky-ornament-ctverec-kostka-sachovnice-sachy

Krepové povlečení se nemačká. Je tohle jeho jediná výhoda?

Krep je tkanina s vlnitým, zrnitým a matným povrchem. Jako hlavní výhoda krepové povlečení se často uvádí zejména to, že se snadno řasí a nemačká se, díky čemuž není třeba ho žehlit. Krepové povlečení má ale i své stinné stránky. Jelikož se na něm v pruzích střídá hladký a nařasený povrch, nemusí každému vyhovovat. Pro většinu lidí a to včetně dětí je však krepové povlečení vhodné a na dotek příjemné.

Na výběr jsou různé druhy krepového povlečení

I když by se mohlo zdát, že krep je pouze jeden, ve skutečnosti jich je na trhu několik a zásadně se od sebe liší. Bavlněný krep vyrobený ze 100% bavlny je příjemný na dotek, prodyšný a vyznačuje se skvělou savostí, takže dobře odvádí z těla pot. Mylné je tvrzení, že bavlněné krepové povlečení je vhodné pouze pro zimní měsíce. Kvalitní krep má výborné izolační vlastnosti, v létě vás bude chladit a v zimě zase hřát. Cennou vlastností krepu je také to, že je vhodný pro alergiky a astmatiky. Cena krepového povlečení ze 100% bavlny je vyšší, ale je zárukou toho, že ho můžete efektivně používat po celý rok a vydrží dlouho krásné. Krepové povlečení může být vyrobeno také ze směsových tkanin či polyesteru, které je v porovnání s tím bavlněným drsnější, není tolik prodyšné a v létě nechladí. Jeho cena je nižší a životnost kratší, přesto si stále uchovává skvělé vlastnosti.

Prodlužte životnost krepu správnou péčí

Ať už dáte přednost krepovému povlečení ze 100% bavlny nebo levnější variantě z polyesteru, správnou péči můžete u obou variant prodloužit jejich životnost.

  1. Perte krepové povlečení naruby a zapnuté.
  2. Nepoužívejte na krep sušičku. Povlečení z krepu rozložte na prádelní šňůry a v ideálním případě ložní prádlo nekolíčkujte (rozhodně ne za rohy).
  3. Krepové povlečení nežehlete. Stačí ho vyprat, usušit a hned ho zase můžete povléknout.
×

Splátková kalkulačka ESSOX