4 způsoby, jak si na jaře proměnit ložnici

Vpusťte jaro i do svého domova. K oživení ložnice stačí převléct postel do nového kabátku. Veselé povlečení plné barev okamžitě prozáří celou místnost. Kromě toho si ale můžete vyhrát i s dalšími doplňky, které nestojí skoro žádnou námahu ani peníze.

Základním pilířem je povlečení plné květin

Povlečení, deky a přehozy a dekorační polštářky s květinovými motivy místnost dokonale projasní a vnesou do ní jaro. Skvělou volbou je bavlněné povlečení, které je měkké, prodyšné, pružné, skvěle saje a hodí se do každého ročního období. Pokud vám nebude vadit trochu tvrdší povrch, můžete zvolit krepové povlečení typické svými výbornými izolačnímu vlastnostmi. Krep v zimě zahřeje a v létě ochladí. Nespornou výhodou je to, že krepové povlečení nevyžaduje žehlení.

Oživte starý nábytek – stačí k tomu překližková deska

Máte-li v ložnici komodu, která vám přijde fádní, přidejte k ní vrchní desku z překližky. Dřevěná překližka nábytek změkčí, zvlášť když poté komodu ozdobíte květinami a oblíbenými doplňky. Při volbě desky se nebojte popustit uzdu své fantazie. Deska z překližky může kontrastovat s původní barvou komody. Získáte díky tomu zajímavý barevný prvek a místnost se stane útulnější a osobnější. Bezpečnostní tip: Nezapomeňte připevnit komodu ke zdi.

Natrhejte čerstvé květiny do vázyNávrh bez názvu(3)

Pokojové rostliny jsou krásnou ozdobou v interiéru a často jsou k vidění i v ložnicích. Méně časté jsou však čerstvé květiny ve váze na    nočním stolku, které dokážou udělat zázraky. Až příště půjdete na procházku, kupte si u stánku tulipány nebo si natrhejte květiny volně rostoucí na louce. Tentokrát si je však nevystavujte v obývacím pokoji, ale naaranžujte květy do vázy a postavte je na noční stolek či komodu v ložnici. Volte květiny spíše s jemnou, méně výraznou vůní.

Vyzkoušejte hru se zrcadly

I když podle feng shui je umístění zrcadel v ložnici ne příliš vhodné, pokud se v něm nebude při spaní odrážet váš obraz, ničím tím neublížíte. Naopak pomocí zrcadel můžete rozjasnit prostor, případně rozčlenit prázdná místa. Působivě vypadají velká, kulatá zrcadla s dřevěným rámem, který přidává přírodní texturu a barvy. Když se vám podaří umístit zrcadla na správná místa, bude to vypadat nejen skvěle, ale v místnosti díky tomu bude i více přírodního světla.

×

Splátková kalkulačka ESSOX