Naučte se, jak připravit domácí burgerové housky. Tyto housky jsou jemné, lehce sladké a skvělým základem pro jakýkoliv burger. Ingredience 500 g hladké mouky 50 g cukru 10 g soli 10 g sušeného droždí 250 ml vlažné vody 50 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1 ks vejce (plus jedno na potírání) Postup přípravy V malé misce smíchejte droždí s trochou vlažné vody a cukrem. Nechte 10 minut stát, dokud kvasinky nezačnou pracovat. V míse smíchejte mouku, sůl, rozpuštěné másl...
Recepty
Výpis článků
Naučte se, jak správně připravit ztracená vejce. Tento rychlý a jednoduchý postup vám pomůže připravit vejce se sametově jemným žloutkem, ideální do polévek, salátů nebo na toast. Ingredience Čerstvá vejce (podle potřeby) Voda 2 lžíce octa Postup přípravy V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody (aby vejce bylo zcela ponořeno). Přidejte 2 lžíce octa, který pomáhá snadnějšímu srážení bílků. Snižte teplotu na mírný var až jemné bublání. Pomocí lžíce nebo metličky v...
Poctivý hovězí vývar je základní druh polévky, který nabízí bohatou chuť a výživné látky. V tomto receptu použijeme hovězí kosti a žebra s tradičním kořením pro maximální chuť. Vývar je skvělý zdroj kolagenu a dalších výživných látek, které podpoří vaše zdraví. Ingredience 1 kg hovězích kostí 500 g hovězích žeber s masem 2 ks mrkve 1 ks celer 2 ks petržele 1 ks cibule 2 stroužky česneku 3 ks bobkového listu 5 ks nového koření 10 ks kuliček pepře špetka soli Post...
Domácí croissanty jsou symbolem francouzské kuchyně, ideální pro snídani nebo brunch. Vychutnejte si jejich máslovou chuť a nadýchanou texturu. Ingredience 500 g hladké mouky 300 g másla (kvalitního a vychlazeného) 60 g cukru 20 g čerstvého droždí nebo 7 g sušeného droždí 250 ml plnotučného mléka (vlažného) špetka soli 1 ks vajíčko (na potření) Postup přípravy Připravte si všechny ingredience. V misce smíchejte mouku, cukr a sůl. Droždí rozpusťte v teplém mléce a při...
Játrové knedlíčky jsou tradiční součástí mnoha svátečních polévek. Tento recept přináší jemné a chutné knedlíčky, které skvěle doplní slavnostní tabuli. Ingredience 200 g kuřecích nebo králičích jater 100 g strouhanky 1 ks vejce špetka soli a pepře 1 lžička majoránky 2 stroužky česneku hrst petrželové natě Postup přípravy Játra jemně nasekejte nebo rozmixujte do hladké pasty. Přidejte vejce, strouhanku, prolisovaný česnek a koření. Důkladně promíchejte, aby vznikla k...
Připravte si křupavé a chutné domácí hranolky bez použití fritézy. Tento jednoduchý recept je ideální pro zdravější domácí přílohu k oblíbeným jídlům. Ingredience 600 g brambor 2–3 lžíce olivového oleje špetka soli špetka pepře 1 lžička papriky Postup přípravy Předehřejte troubu na 200 °C, pokud používáte horkovzdušnou fritézu, nastavte ji na příslušnou teplotu dle návodu. Brambory dobře umyjte a nakrájejte na rovnoměrné hranolky. Hranolky krátce povařte a nechc...
Příprava domácího kečupu je skvělý způsob, jak využít sezónní rajčata a přizpůsobit chuť svým preferencím. Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak na to bez konzervantů a přidaných chemikálií. Ingredience 2 kg zralých rajčat 2 střední cibule 4 stroužky česneku 200 g cukru 200 ml octa (jablečný nebo vinný) 1 lžička soli špetka skořice špetka mletého hřebíčku špetka mletého nového koření Postup přípravy Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte je a nakrájejte na menší ko...
Naučte se, jak připravit dokonalou bramborovou kaši, která je nadýchaná a jemná. Tento recept vám poskytne ty nejlepší tipy a triky pro dokonalý výsledek. Ingredience 1 kg brambor (ideálně varný typ C) 200 ml plnotučného mléka 100 g másla 1 lžička soli špetka bílého pepře Postup přípravy Brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kousky, aby se rovnoměrně uvařily. Vložte je do velkého hrnce, zalijte vodou a přidejte sůl. Přiveďte brambory k varu a vařte na střední...
Naučte se vařit rýži tak, aby se neslepila a byla krásně sypká. V tomto receptu se zaměříme na tradiční vaření na sporáku i zajímavou možnost přípravy v troubě. Ingredience 200 g rýže (jasmínová, basmati nebo dle preference) 400 ml vody 1 lžička soli (Volitelné) 1 lžíce oleje nebo másla Postup přípravy: Na sporáku Rýži nejprve propláchněte ve studené vodě, dokud voda nebude čirá. Do hrnce dejte rýži s vodou v poměru 1:2 a přidejte sůl. Přiveďte k varu bez zakrytí ...
Připravte si výborné langoše z kynutého těsta, které si můžete obložit podle vlastní chuti. Ideální jako hlavní jídlo nebo snack. Doba přípravy je asi 1,5 hodiny včetně kynutí. Připravíte přibližně 4 porce. Ingredience Na těsto 500 g hladké mouky 25 g čerstvého droždí nebo 1 sáček sušeného droždí 1 lžička cukru 1 lžička soli 250 ml vlažného mléka 2 lžíce oleje Olej na smažení Na obložení Strouhaný sýr Česnek utřený s trochou soli Domácí kečup Smetana Postu...
Připravte si poctivé bramborové knedlíky, tradiční český pokrm, který skvěle doplní oblíbené omáčky nebo pečené maso. Tento recept je určen pro 4 osoby a jeho příprava zabere přibližně 60 minut. Ingredience 800 g brambor (ideálně varný typ B) 200 g hrubé mouky 1 vejce sůl dle chuti Postup přípravy Brambory oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě, dokud nejsou měkké. Uvařené brambory slijte a nechte dobře vychladnout, poté je nastrouhejte najemno. Přidejte mouku, vejc...
Objevte tradiční recept na karlovarský knedlík, který je díky své lehkosti a nadýchanosti skvělou přílohou k různým omáčkám a pečenému masu. Ingredience 500 g staršího bílého chleba nebo housek 100 ml mléka 3 vejce 50 g rozpuštěného másla Hrst nasekané petrželky Špetka soli 50 g hladké mouky (dle potřeby) Postup přípravy Pečivo nakrájejte na malé kostky a dejte do mísy. Nakrájené pečivo pokapejte mlékem a nechte chvíli nasáknout. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo, na...
Připravte si poctivý houskový knedlík, ideální přílohu k tradičním českým pokrmům. Tento recept vám ukáže, jak na to jednoduše a bez stresu. Ingredience 500 g hladké mouky 250 ml mléka 2 vejce 1/2 lžičky soli 30 g čerstvého droždí 2-3 ks starších housek Postup přípravy Droždí rozpuste v části vlažného mléka a nechte chvíli stát, než se aktivuje. Smíchejte hladkou mouku, vejce, zbytek mléka, sůl a připravené droždí až vznikne hladké těsto. Housky nakrájejte...
Vyzkoušejte staročeský pokrm - houbový kuba sypaný opečenou strouhankou a máslem. Ideální pro zimní a podzimní večery, navíc vás zaručeně zahřeje. Ingredience 100 g sušených hub 200 g ječných krup 1 cibule 2 stroužky česneku 50 g másla 3 lžíce strouhanky špetka soli špetka pepře 1 lžička majoránky Hrst čerstvých nebo dušených hub na ozdobu Postup přípravy Sušené houby namočte do teplé vody na 15 minut, aby změkly. Poté je sceďte a vodu si dejte stranou. Uvařt...
Užijte si pečené hrušky v červeném víně s vanilkovou zmrzlinou a nasekanými pistáciemi. Tento elegantní dezert je ideální pro večer ve dvou nebo pro potěšení vašich hostů. Ingredience 2 ks hrušek 200 ml červeného vína 50 g cukru 2 ks hřebíčku 1 tyčinka skořice 4 kopečky vanilkové zmrzliny 30 g nasekaných pistácií Postup přípravy Předehřejte troubu na 180°C. Hrušky oloupejte a rozpulte, odstraňte jádřinec. V malém hrnci na střední teplotě smíchejte červené víno, cukr,...
Křupavá kachna s jablky a šípkovou omáčkou, perfektní pokrm pro chladné zimní nebo podzimní večery. Skvělé na sváteční tabuli, tato klasika je plná bohatých chutí, které uspokojí všechny vaše hosty. Ingredience 1 celá kachna (cca 2 kg) 3 ks jablek 4 lžíce šípkové marmelády 1 ks velké cibule 200 ml vody nebo vývaru 2 lžičky soli 1 lžička čerstvě mletého pepře 1 lžička tymiánu 1 lžička rozmarýnu Postup přípravy Předehřejte troubu na 180°C. Kachnu opláchněte vodou a os...