Vyzkoušejte gurmánskou delikatesu v podobě lahodného grilovaného pstruha s čerstvým koriandrem a limetkou. Jako přílohu jsem zvolili křupavý zeleninový salát, který osvěží váš stůl svou chutí.
Ingredience
Na grilovaného pstruha
- 2 ks čerstvých pstruhů
- šťáva z 1 limetky
- 2 lžíce olivového oleje
- svazek čerstvého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- 2 stroužky česneku
Na přílohu (zeleninový salát)
- 1 okurka
- 2 rajčata
- 1 červená cibule
- šťáva z 1/2 limetky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy
- Připravte si všechny potřebné suroviny a pracovní plochu. Očistěte pstruhy a potřete je olivovým olejem. Dochuťte je solí, pepřem a česnekem.
- Pokapejte je šťávou z limetky, posypte nasekaným koriandrem a nechte krátce marinovat.
- Rozpalte gril na střední teplotu. Pstruhy grilujte asi 6-8 minut z každé strany, dokud nejsou dostatečně propečené.
- Mezitím nakrájejte okurky, rajčata a cibuli na menší kousky. Smíchejte je v míse s olivovým olejem a limetkovou šťávou, dochuťte solí a pepřem.
- Grilovaného pstruha podávejte spolu s čerstvým zeleninovým salátem nebo čerstvým pečivem. Ozdobte ho koriandrem a limetkovými klínky.
Tipy a triky
- Pro pikantnější chuť přidejte k pstruhovi jemně nakrájené chilli papričky.
- K pokrmu můžete grilovat i pár kousků ananasu, které poslouží jako netradiční sladká příloha.
- Použijte kvalitní kuchyňské doplňky pro dokonalý výsledek.