Grilovaný pstruh s čerstvým koriandrem a limetkou

Vyzkoušejte gurmánskou delikatesu v podobě lahodného grilovaného pstruha s čerstvým koriandrem a limetkou. Jako přílohu jsem zvolili křupavý zeleninový salát, který osvěží váš stůl svou chutí. 

Ingredience

Na grilovaného pstruha

  • 2 ks čerstvých pstruhů
  • šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • svazek čerstvého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 stroužky česneku

Na přílohu (zeleninový salát)

  • 1 okurka
  • 2 rajčata
  • 1 červená cibule
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
Grilovaný pstruh s čerstvým koriandrem a limetkou

Postup přípravy

  • Připravte si všechny potřebné suroviny a pracovní plochu. Očistěte pstruhy a potřete je olivovým olejem. Dochuťte je solí, pepřem a česnekem.
  • Pokapejte je šťávou z limetky, posypte nasekaným koriandrem a nechte krátce marinovat.
  • Rozpalte gril na střední teplotu. Pstruhy grilujte asi 6-8 minut z každé strany, dokud nejsou dostatečně propečené.
  • Mezitím nakrájejte okurky, rajčata a cibuli na menší kousky. Smíchejte je v míse s olivovým olejem a limetkovou šťávou, dochuťte solí a pepřem.
  • Grilovaného pstruha podávejte spolu s čerstvým zeleninovým salátem nebo čerstvým pečivem. Ozdobte ho koriandrem a limetkovými klínky.

Tipy a triky

  • Pro pikantnější chuť přidejte k pstruhovi jemně nakrájené chilli papričky.
  • K pokrmu můžete grilovat i pár kousků ananasu, které poslouží jako netradiční sladká příloha.
  • Použijte kvalitní kuchyňské doplňky pro dokonalý výsledek.