Připravte si vánoční perníčky, které jsou ideální pro pečení na poslední chvíli, jsou ihned po upečení krásně měkké. Díky medu a správně zvoleným ingrediencím budou perníčky lahodné. Můžete je ozdobit bílkovou polevou.
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 140 g moučkového cukru
- 60 g másla
- 2 vejce
- 2 lžíce medu
- 1 lžička perníkového koření
- 1-2 lžičky jedlé sody
- 1-2 lžičky kakaa (není nutné)

Postup přípravy
- V míse smíchejte 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, perníkové koření, jedlou sodu a kakaový prášek (pokud používáte).
- Přidejte 60 g změklého másla, 2 vejce a 2 lžíce medu. Smíchejte všechny ingredience do hladkého těsta.
- Těsto nechte odpočinou alespoň 2 hodiny v lednici.
- Vyválejte ho na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujte perníčky.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 8-10 minut.
- Ihned po upečení potřete povrch perníčků rozšlehaným vejcem pro dosažení lesklého povrchu.
Tipy a triky
- Pro různé variace můžete část hladké mouky nahradit špaldovou moukou.
- Perníčky po vychladnutí můžete ozdobit bílkovou polevou nebo čokoládou.
TIP: Vyzkoušejte další osvědčené recepty na vánoční cukroví podle našich babiček.