Ihned měkké vánoční perníčky

Připravte si vánoční perníčky, které jsou ideální pro pečení na poslední chvíli, jsou ihned po upečení krásně měkké. Díky medu a správně zvoleným ingrediencím budou perníčky lahodné. Můžete je ozdobit bílkovou polevou.

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1-2 lžičky jedlé sody
  • 1-2 lžičky kakaa (není nutné)
hned měkké perníčky

Postup přípravy

  • V míse smíchejte 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, perníkové koření, jedlou sodu a kakaový prášek (pokud používáte).
  • Přidejte 60 g změklého másla, 2 vejce a 2 lžíce medu. Smíchejte všechny ingredience do hladkého těsta.
  • Těsto nechte odpočinou alespoň 2 hodiny v lednici.
  • Vyválejte ho na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujte perníčky.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 8-10 minut.
  • Ihned po upečení potřete povrch perníčků rozšlehaným vejcem pro dosažení lesklého povrchu.

Tipy a triky

  • Pro různé variace můžete část hladké mouky nahradit špaldovou moukou.
  • Perníčky po vychladnutí můžete ozdobit bílkovou polevou nebo čokoládou. 

TIP: Vyzkoušejte další osvědčené recepty na vánoční cukroví podle našich babiček.