Langoše z kynutého těsta

Připravte si výborné langoše z kynutého těsta, které si můžete obložit podle vlastní chuti. Ideální jako hlavní jídlo nebo snack. Doba přípravy je asi 1,5 hodiny včetně kynutí. Připravíte přibližně 4 porce.

Ingredience

Na těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 25 g čerstvého droždí nebo 1 sáček sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 250 ml vlažného mléka
  • 2 lžíce oleje
  • Olej na smažení

Na obložení

  • Strouhaný sýr
  • Česnek utřený s trochou soli
  • Domácí kečup
  • Smetana
domaci langose

Postup přípravy

  • Droždí rozpustíme ve vlažném mléce s cukrem a necháme chvíli vzejít.
  • Do mísy s moukou přidáme sůl, vzešlé droždí a olej. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
  • Po vykynutí těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme z nich placky o tloušťce asi 1 cm.
  • Na pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a smažíme langoše z obou stran dozlatova.
  • Hotové langoše potřeme česnekem, podle chuti smetanou či domácím kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

Tipy a triky

  • Pro zdravější variantu můžete použít celozrnnou mouku. Očekávejte však, že těsto bude tužší.
  • Pokud nemáte čerstvé droždí, můžete bez obav použít sušené. Výsledky budou obdobné.

TIP: Vyzkoušejte oblíbený recept na domácí kečup bez konzervantů.