Připravte si výborné langoše z kynutého těsta, které si můžete obložit podle vlastní chuti. Ideální jako hlavní jídlo nebo snack. Doba přípravy je asi 1,5 hodiny včetně kynutí. Připravíte přibližně 4 porce.
Ingredience
Na těsto
- 500 g hladké mouky
- 25 g čerstvého droždí nebo 1 sáček sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 250 ml vlažného mléka
- 2 lžíce oleje
- Olej na smažení
Na obložení
- Strouhaný sýr
- Česnek utřený s trochou soli
- Domácí kečup
- Smetana

Postup přípravy
- Droždí rozpustíme ve vlažném mléce s cukrem a necháme chvíli vzejít.
- Do mísy s moukou přidáme sůl, vzešlé droždí a olej. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
- Po vykynutí těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme z nich placky o tloušťce asi 1 cm.
- Na pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a smažíme langoše z obou stran dozlatova.
- Hotové langoše potřeme česnekem, podle chuti smetanou či domácím kečupem a posypeme strouhaným sýrem.
Tipy a triky
- Pro zdravější variantu můžete použít celozrnnou mouku. Očekávejte však, že těsto bude tužší.
- Pokud nemáte čerstvé droždí, můžete bez obav použít sušené. Výsledky budou obdobné.
TIP: Vyzkoušejte oblíbený recept na domácí kečup bez konzervantů.