Nejlepší recept na vajíčkovou pomazánku

 

Ingredience

  • 6 vařených vajec
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku (pro lepší chuť, volitelný)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Nasekaná petrželka nebo pažitka na ozdobu (volitelné)
vajíčkovka

 

Tato vajíčková pomazánka je skvělá na ranní tousty, sendviče nebo jako součást piknikového oběda. Ať už máte plno vařených vajec po velikonocích nebo jste prostě toužili po něčem chutném a jednoduchém, tato pomazánka je výtečnou volbou.

 

Postup

1. Příprava vařených vajec:

Nejprve uvařte vejce. Můžete použít čerstvá nebo již uvařená vejce, která máte po Velikonocích. Pokud vaříte vejce, dejte je do hrnce a zalijte studenou vodou, až je zcela pokryjete. Přiveďte k varu a poté vařte asi 10-12 minut. Poté vajíčka vyndejte z vody a nechte je vychladnout.

2. Oloupejte a nakrájejte vejce:

Po uvaření nechte vejce trochu vychladnout, abyste se nepopálili, a poté je oloupejte. Nakrájejte je na menší kousky a připravte je k dalšímu zpracování.

3. Přidání majonézy a hořčice:

Do mísy dejte nakrájená vejce. Přidejte majonézu a dijonskou hořčici. Dijonská hořčice přidává pomazánce pěknou pikantní chuť. Pokud nemáte dijonskou hořčici, můžete použít i jiný typ hořčice, ale chuť bude odlišná.

4. Volitelné přidání česneku:

Pokud máte rádi vajíčkovou pomazánku s lehkou česnekovou chutí, přidejte jemně nasekaný stroužek česneku. To přidá pikantní nádech, ale je to volitelné, pokud česnek nevyhovuje vaší chuti.

5. Dochucení solí a pepřem:

Přidejte sůl a pepř a další bylinky podle své chuti. Můžete začít s menším množstvím a ochutnávat postupně, abyste dosáhli ideální chuti.

6. Promíchání:

Všechny suroviny v misce důkladně promíchejte. Ujistěte se, že majonéza a hořčice jsou dobře rozprostřeny po vajíčcích a vytvářejí jednotnou konzistenci pomazánky.

7. Ozdobení:

Pokud máte rádi, ozdobte pomazánku nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Toto krocaní ozdobení přidá pomazánce svěžest a vizuální atraktivitu.

8. Podávání:

Vajíčkovou pomazánku můžete servírovat na čerstvém chlebu, toustech nebo jako součást sendvičů. Je to skvělá volba na snídani, svačinu nebo jako součást piknikového oběda.

 vajíčkovka_2 vajíčkovka_3

Takto připravená vajíčková pomazánka je chutná, jednoduchá a skvělým způsobem, jak využít vařená vejce po Velikonocích!

 

 
×

Splátková kalkulačka ESSOX