Pečené hrušky v červeném víně s vanilkovou zmrzlinou

Užijte si pečené hrušky v červeném víně s vanilkovou zmrzlinou a nasekanými pistáciemi. Tento elegantní dezert je ideální pro večer ve dvou nebo pro potěšení vašich hostů.

Ingredience

  • 2 ks hrušek
  • 200 ml červeného vína
  • 50 g cukru
  • 2 ks hřebíčku
  • 1 tyčinka skořice
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
  • 30 g nasekaných pistácií
Pečené hrušky v červeném víně s vanilkovou zmrzlinou

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180°C. Hrušky oloupejte a rozpulte, odstraňte jádřinec.
  • V malém hrnci na střední teplotě smíchejte červené víno, cukr, hřebíček a skořici. Zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  • Hrušky ponořte do vína, přiveďte k varu a vařte 5 minut, aby změkly.
  • Přemístěte hrušky do zapékací misky a přelijte je vínem a kořením. Pečte přibližně 20 minut, dokud nejsou měkké.
  • Podávejte teplé hrušky s kopečkem vanilkové zmrzliny a posypte nasekanými pistáciemi.

Tipy a triky

  • Pro jinou variantu zkuste použít bílé nebo růžové víno a upravte si koření podle své chuti.
  • Pistácie mohou být nahrazeny pekany nebo vlašskými ořechy.

Aromatické koření: Skořice a hřebíček dodají pokrmu nejen vůni, ale i zimní atmosféru. Vyzkoušejte přidat i vanilkový lusk.

TIP: Vyzkoušejte další recept na jahodové tiramisu do skleničky.