Připravte si toto lahodné a osvěžující jahodové tiramisu do skleničky, ideální na letní osvěžení. Kombinace čerstvých jahod, vanilky a mascarpone přinese jedinečný gurmánský zážitek.
Ingredience
Na jahodovou vrstvu
- 250 g čerstvých jahod
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
Na krém
- 250 g mascarpone
- 3 lžíce cukru moučka
- 1 vanilkový lusk
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 ml smetany ke šlehání
Další
- 16 ks piškotů
- Čerstvé lístky máty na ozdobu
- Cukr moučka na ozdobu

Postup přípravy
- Příprava jahodové vrstvy: Jahody nakrájejte na malé kousky, promíchejte s cukrem a citronovou šťávou. Nechte je chvíli macerovat.
- Krém: V míse smíchejte mascarpone s cukrem moučka, přidejte semínka vanilkového lusku a vanilkový extrakt.
- Šlehačka: Zvlášť vyšlehejte smetanu a opatrně vmíchejte do mascarpone směsi.
- Skládání do skleniček: Na dno skleniček rozložte piškoty, poté vrstvy krému, jahody a opakujte do naplnění skleničky.
- Dokončení a podávání: Ozdobte čerstvými lístky máty a poprašte cukrem moučka. Podávejte vychlazené.
Tipy a triky
- Vyberte vždy čerstvé a zralé jahody pro nejlepší chuťový zážitek.
- Pokud preferujete méně sladké verze, můžete snížit množství cukru podle chuti.