Jahodové tiramisu do skleničky

Připravte si toto lahodné a osvěžující jahodové tiramisu do skleničky, ideální na letní osvěžení. Kombinace čerstvých jahod, vanilky a mascarpone přinese jedinečný gurmánský zážitek.

Ingredience

Na jahodovou vrstvu

  • 250 g čerstvých jahod
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy

Na krém

  • 250 g mascarpone
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 vanilkový lusk 
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 ml smetany ke šlehání

Další

  • 16 ks piškotů
  • Čerstvé lístky máty na ozdobu
  • Cukr moučka na ozdobu
jahodove tiramisu

Postup přípravy

  • Příprava jahodové vrstvy: Jahody nakrájejte na malé kousky, promíchejte s cukrem a citronovou šťávou. Nechte je chvíli macerovat.
  • Krém: V míse smíchejte mascarpone s cukrem moučka, přidejte semínka vanilkového lusku a vanilkový extrakt.
  • Šlehačka: Zvlášť vyšlehejte smetanu a opatrně vmíchejte do mascarpone směsi.
  • Skládání do skleniček: Na dno skleniček rozložte piškoty, poté vrstvy krému, jahody a opakujte do naplnění skleničky.
  • Dokončení a podávání: Ozdobte čerstvými lístky máty a poprašte cukrem moučka. Podávejte vychlazené.

Tipy a triky

  • Vyberte vždy čerstvé a zralé jahody pro nejlepší chuťový zážitek.
  • Pokud preferujete méně sladké verze, můžete snížit množství cukru podle chuti.