Pistáciové včelí úlky neboli vosí hnízda

Tyto pistáciové včelí úlky přinášejí jedinečnou pistáciovou chuť, která je ideální pro sváteční příležitosti. Kombinace jemného těsta a lahodné náplně vás okouzlí.  Z množství vytvoříte cca 20 ks.

Ingredience

Na těsto

  • 80 g mletých piškotů
  • 20 g pistáciové mouky (nebo namletých pistácií)
  • 30 g másla
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 lžíce pistáciové pasty
  • 2 lžíce mléka

Na náplň

  • 80 g změklého másla
  • 35 g moučkového cukru
  • 1 lžíce pistáciové pasty
  • 1 lžíce drcených pistácií
pistaciova vosi hnizda

Postup přípravy

  • V míse smíchejte 80 g mletých piškotů, 20 g pistáciové mouky, 30 g másla, 30 g moučkového cukru a 1 lžíci pistáciové pasty.
  • Přidejte 2 lžíce mléka, dokud nevznikne hladké a soudržné těsto.
  • Formičky na úlky vysypte moučkovým cukrem a naplňte je připraveným těstem.
  • Vyšlehejte 80 g změklého másla, 35 g moučkového cukru a 1 lžíci pistáciové pasty pro krémovou náplň.
  • Úlky naplňte připravenou krémovou náplní pomocí zdobícího sáčku a posypte 1 lžící drcených pistácií.
  • Dejte úlky do lednice, aby náplň ztuhla a chutě se propojily.

Tipy a triky

  • Přidejte více pistáciové pasty pro intenzivnější chuť.
  • Úlky podávejte dobře vychlazené, aby vynikla jejich chuť.
  • Těsto nechte uležet alespoň 30 minut před tvorbou úlků.

TIP: Nezapomeň vyzkoušet malinové včelí úlky nebo světlou variantu.