Tyto pistáciové včelí úlky přinášejí jedinečnou pistáciovou chuť, která je ideální pro sváteční příležitosti. Kombinace jemného těsta a lahodné náplně vás okouzlí. Z množství vytvoříte cca 20 ks.
Ingredience
Na těsto
- 80 g mletých piškotů
- 20 g pistáciové mouky (nebo namletých pistácií)
- 30 g másla
- 30 g moučkového cukru
- 1 lžíce pistáciové pasty
- 2 lžíce mléka
Na náplň
- 80 g změklého másla
- 35 g moučkového cukru
- 1 lžíce pistáciové pasty
- 1 lžíce drcených pistácií

Postup přípravy
- V míse smíchejte 80 g mletých piškotů, 20 g pistáciové mouky, 30 g másla, 30 g moučkového cukru a 1 lžíci pistáciové pasty.
- Přidejte 2 lžíce mléka, dokud nevznikne hladké a soudržné těsto.
- Formičky na úlky vysypte moučkovým cukrem a naplňte je připraveným těstem.
- Vyšlehejte 80 g změklého másla, 35 g moučkového cukru a 1 lžíci pistáciové pasty pro krémovou náplň.
- Úlky naplňte připravenou krémovou náplní pomocí zdobícího sáčku a posypte 1 lžící drcených pistácií.
- Dejte úlky do lednice, aby náplň ztuhla a chutě se propojily.
Tipy a triky
- Přidejte více pistáciové pasty pro intenzivnější chuť.
- Úlky podávejte dobře vychlazené, aby vynikla jejich chuť.
- Těsto nechte uležet alespoň 30 minut před tvorbou úlků.
TIP: Nezapomeň vyzkoušet malinové včelí úlky nebo světlou variantu.