Dekorativní tipy, jak proměnit koupelnu během odpoledne

Proměna koupelny nemusí být finančně a časově náročnou záležitostí. I drobné změny dovedou změnit celkové vyznění interiéru. Máme pro vás několik dekorativních, ale i ryze praktických tipů, díky kterým vaše koupelna doslova rozkvete.

Máte v koupelně okno? Vsaďte na květiny

Pokud patříte mezi šťastlivce, kteří mají ve své koupelně okno, nebojte se na parapet dát vlhkomilnou rostlinu – břečťan, kapradí nebo zelenec. Kdo okno nemá, může použít umělou květinu, ale vybírejte ji s citem. Luxusní umělá rostlinka celkovému vzhledu rozhodně prospěje.

Použijte ručníky jako designový prvek v interiéru

Místo výstavky parfémů a krémů naaranžujte v koupelně na poličky srolované ručníky. Nejenže to bude vypadat dekorativně, ještě to splní svou praktickou úlohu. Když ručníky lehce pokapete na okrajích esenciálním olejem, provoní celou koupelnu.

Ručníky jako dekorace v koupelně

Mušle a velké lastury jako dokonalá dekorace

Velké lastury v koupelně jsou velmi efektním designovým prvkem. Mušle a lastury můžete umístit volně nebo do skleněné misky na skříňku nebo přímo na umyvadlo. Velké škeble můžete dokonce naskládat na dno umyvadla a tím skrýt škrábance na porcelánu nebo zašlý kryt odpadu.

  • Náš tip: K vytvoření koupelny s mořskou atmosférou vám pomohou ručníky a osušky v těch správných barvách. Vyzkoušejte kombinaci modré a bílé. Pokud chcete v koupelně dosáhnout spíše uklidňujícího účinku, vyberte si dva tónově podobné odstíny – třeba různé odstíny modré. Soustřeďte se na drobné detaily. Nezapomeňte barevně sladit i malý ručník na ruce.

Zemité barvy a přírodní doplňky pohladí na duši

Jestliže je pro vás koupelna s inspirací moře málo nápaditá a neholdujete studeným barvám, vyměňte textil v koupelně za zemité barvy. Obměňte ručníky a osušky, zvolte předložku v přírodní barvě a opět nezapomeňte na detaily, jako je například barva mycí žíňky. Přírodu do koupelny vnesete i doplňky, které si můžete přinést z lesa (větvička, pár hezkých kamínků).

Koupelna v zemitých barvách

×

Splátková kalkulačka ESSOX