Froté nebo Jersey prostěradlo? Znáte rozdíl?

Froté nebo Jersey prostěradlo, co vybrat?

Klasické bavlněné prostěradlo znáte a chcete zkusit něco nového?! Nemůžete se rozhodnout, jestli vybrat froté nebo jersey prostěradlo?! Každá textilie má své specifické vlastnosti a své zastánce. Budeme se snažit Vám pomoci s výběrem a ulehčit Vaše rozhodování. Pokud si i po přečtení článku nebudete moci vybrat, pak zkuste obě dvě varianty.

Hřejivé a nikdy nestárnoucí froté

Velice oblíbená froté prostěradla jsou vyráběná ze 100% bavlny, která se zpracovává šetrným způsobem na tkacích strojích. Paprsek tkacího stroje při tkaní nedoráží a vznikají drobné volné smyčky. Díky velkému počtu volných smyček je textilie vysoce savá. Vyrábí se z ní také ručníky nebo osušky. Froté se řadí svým vzhledem mezi trojrozměrné textilie. Díky svým vlastnostem jako je vysoká hřejivost se hodí i do chladnějších měsíců. Pyšní se také hebkostí a skvělým odvodem vlhkosti. Doporučujeme prát při teplotě do 60°C bez použití aviváže. Ta by mohla drobné smyčky slepit, a tím poškodit textilii a znehodnotit její vlastnosti. Froté je výhodné sušit v sušičce, prostěradlo bude opět nadýchané, jako nové.

Froté prostěradlo dvoulůžko 180x200 vínové

Jemné a nežehlivé jersey

Nemačkavá Jersey textilie se vyrábí na pletacích stojích pletením, vzniká tak jemný úplet. Při tkaní se na rubu vytvářejí malá očka, zatímco líc je omak hladký. Jersey prostěradla jsou vhodná pro teplé i chladné období, výborně absorbují vodu a jsou vysoce prodyšná. Oblíbená jsou ale především pro svoji elasticitu, nemačkají se, tudíž se nemusí ani žehlit. Jersey prostěradlo doporučujeme prát při teplotě do 40°C, aby neztratilo svoji hebkost a jemnost. Právem se řadí k nejhebčím textiliím vyráběných z bavlny.

Tkanina koszulowa jersey melanż pomarańczowa bawełna Loom10 ...

Doporučujeme:

×

Splátková kalkulačka ESSOX