Jakou barvu do ložnice? Ovlivněte svůj sex i spánek

Barvy v ložnici ovlivňují spánek i milostný život

V ložnici trávíme téměř třetinu života, proto je důležité, abychom se tam cítili příjemně a především si v ložnici dokonale odpočinuli. Kvalita spánku je přitom podmíněna nejen pohodlnou postelí či kvalitním ložním prádlem, ale taky barvou stěn a doplňků.

Pastelové barvy vnesou do ložnice uklidňující atmosféru

Ideálními barvami do ložnice jsou pudrově růžová a nebesky modrá barva, díky kterým bude prostor působit příjemně, čistě a doslova bude vybízet ke snění a klidnému spánku. Pastelové barvy a všechny jemné, světlé a tlumené odstíny typu jemná meruňková, pistáciová, fialová a růžová se dokonale hodí nejen na zdi ložnice, ale i jako doplněk v podobě povlečení, prostěradla nebo třeba postele. „V našem e-shopu máme v nabídce luxusní čalouněnou postel v pudrově růžové barvě, která dodá ložnici romantického ducha. Aby prostor působil uměřeně a abyste se vyhnuli dojmu, že jste místo do ložnice vešli do přeslazeného prostoru cukrárny, doporučuji vyhnout se růžové na stěnách. Zdi i doplňky volte v tomto případě spíše bílé, smetanové, světle hnědé nebo šedé,“ radí specialista na zdravý spánek a provozovatel e-shopu Vyprodejpovleceni.cz Ing. Lukáš Žák.

 Jersey prostěradlo růžové, Čalouněná postel Dona, Bavlněné povlečení Alterna meruňkové

Nejlepší barvou do ložnice je modrá

Pastelové barvy v ložnici jsou skvělou volbou i pro ty, kteří mají problémy se spánkem. „Výrazná a rušivá výmalba může způsobovat, že se před spaním nedostatečně uvolníte a zklidníte. Nejlepší barvou do ložnice je z tohoto hlediska modrá. V zimních měsících ale mějte na paměti, že bude vyvolávat dojem chladu. V horkých letních měsících ji ale naopak oceníte,“ říká Lukáš Žák. Co se týká modré barvy, můžete experimentovat s jejími různými odstíny.

Čalouněná poste Malmo, Bavlněné povlečení Star modrá, Fleecová deka královsky modrá

Červená barva probouzí sexuální energii

Opakem uklidňujících barev, jako jsou chladná zelenkavá, tyrkysová, modrá či fialová, je teplá rudá barva, žlutá či oranžová. Tyto barvy probouzejí energii včetně té sexuální.Je pravda, že například červená barva vybízí k aktivitě, ale zároveň působí rušivě. K odpočinku tedy není vhodná. Pokud je místnost navíc malá, jsou nejvhodnější čisté, neutrální, světlé odstíny. Syté a tmavé barvy by prostor opticky ještě zmenšily. Dovolit si je můžete jen v opravdu velkých ložnicích,“ vysvětlujete specialista na zdravý spánek Lukáš Žák. Pokud chcete vnést do své ložnice více erotiky, místo rudých stěn zvolte raději výraznější doplňky. „Nemusíte se bát sytě červeného prostěradla ani výrazného povlečení,“ radí Lukáš Žák. Důležité je, abyste interiér celkově sladili. Při výběru barev se řiďte také tím, že dominovat by měly maximálně dvě základní barvy. Nikdy ne více.

Bavlněné povlečení červené, Froté prostěradlo červené, Deka mikroflanel červená

Autor: Linda Tomsa Kalašová

×

Splátková kalkulačka ESSOX