Zatočte s nudou v interiéru. Zařiďte si ložnici ve venkovském stylu

Zatočte s nudou v interiéru. Zařiďte si ložnici ve venkovském stylu

Spojte minulostpřítomností a vytvořte dokonalou harmonii. Venkovský styl v interiéru probouzí vzpomínky na staré časy. Své zalíbení nalezl na chalupách, ale i v městských bytech. Přeneste se do dávných časů, poradíme vám, jak na to.

Dřevo v hlavní roli

Hlavním prvkem venkovského stylu je zajisté masivní dřevo. Jako střed interiéru zvolte masivní, klidně zdobenou postel a velkou skříň. Ideální jsou postele s vysokým čelem doplněné o polštáře a přehozy.

Postele vybírejte v přírodních tónech. Vhodné jsou i ve výraznějších dekorech jako je ořech nebo olše.

ložnice ve venkovském stylu postel s občerstvením

Dejte šanci vzorům

Nebojte se vzorů, motivů a jemných přírodních barev. Doplňte masivní nábytek o lehké závěsy s proužky nebo kostičkami v béžové nebo světle šedé barvě.

Nezapomeňte na ložní prádlo, dekorační polštářky nebo plédy. Vrstvěte. Bavlněné povlečení s motivem kvítků a kytiček doplňte o přehozy a deky. Skvělou volbou jsou dekorační polštářky s výraznějším a barevnějším motivem.

Doporučujeme kombinovat klasické materiály jako je bavlna nebo len, které podtrhnou venkovský styl v ložnici.

Obklopte se přírodou

I v bytě můžete být jako v divoké přírodě. Obklopte se živými květinami, ať těmi zelenými nebo kvetoucími. Interiéru dodají požadovanou venkovskou atmosféru a šmrnc.

Neodmyslitelné jsou doplňky, nejen ty zelené. Do volného koutu v ložnici posaďte křesílko, třeba ratanové a proutěný košík místo stolečku. Ozdobte ho háčkovaným ubrusem nebo jinou pleteninou. Ano, všechny tyto materiály utváří tolik oblíbený venkovský styl.

ložnice ve venkovském stylu květinová postel

Vdechněte nábytku druhý život

Nevyhazujte starý nábytek. Starožitné truhly, skříně nebo houpací křesílka zaplní ložnici a stanou se stylovou dekorací. I malé dekorace jsou povolené. Drobné šperkovnice, ozdobné rámečky nebo malované obrázky podtrhnout celkový dojem. Ano, vyzdobte si ložnici ve venkovském stylu hojně podle svého vkusu.

Narazili jste na starý šicí stroj? Oprašte ho a využijte v ložnici jako nový toaletní stoleček nebo místo pro čtení.  

Teplé světlo zútulní interiér

Světlo, a ještě jednou světlo. Přirozené světlo doplňte i o to umělé. Velké kovové lustry nasvítí celý pokoj, dodají mu požadovanou romantickou atmosféru. Lustr doplňte o malé lampičky na nočních stolcích nebo vysoké stojací lampy.

Vždy vybírejte zdroje světla s teplo bílou barvou, která prostor zútulní a pomyslně prohřeje.

 ložnice ve venkovském stylu béžová postel

Základním pravidel pro ložnici ve venkovském stylu jsou přírodní barvy doplněné o klasické vzory. Vybírejte nábytek, který odkazuje k dávným kořenům. Původ venkovského stylu sahá do Francie i Anglie. Každý z nich má svůj ojedinělý nádech a je jen na vás, jaký si vyberte.

×

Splátková kalkulačka ESSOX