Burger s grilovanou slaninou a karamelizovanou cibulkou

Představujeme vám lahodný burger s grilovanou slaninou a karamelizovanou cibulkou, doplněný sladkou chilli omáčkou. Tento grilovaný pokrm je ideální pro setkání s přáteli. Alternativou jsou mini burgery, které se hodí na každou oslavu.

Ingredience

Na 4 burgery

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 8 plátků grilované slaniny
  • 4 plátky sýra (např. čedar)
  • 4 housky na burgery (můžete použít i mini housky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Salát
  • Sůl a pepř dle chuti

Na karamelizovanou cibulku

  • 2 velké cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička balzamikového octa

Na dokončení

  • 4 lžíce sladké chilli omáčky
  • Čerstvý salát a rajče na plátky dle chuti
mini burgery na grilu

Postup přípravy

  • Předehřejte gril na střední teplotu.
  • V pánvi na středním ohni rozpusťte máslo, přidejte cibuli a cukr. Restujte, dokud cibule nezkaramelizují (cca 15 minut). Nakonec přidejte balzamikový ocet a dobře promíchejte.
  • Formujte z hovězího masa čtyři stejné placky, osolte a opepřete.
  • Na grilu opečte slaninu do křupava a poté grilujte hovězí placky 4-5 minut z každé strany (dle preferované propečenosti).
  • Plátky sýra položte na horké maso, aby se roztavily.
  • Nakonec housky lehce opečte na grilu.
  • Sestavte burger: spodní část housky potřete sladkou chilli omáčkou, přidejte salát, rajče, maso se sýrem, slaninu a karamelizovanou cibulkou. Přikryjte horní částí housky.

Tipy a triky

  • Mini burgery jsou skvělou volbou na oslavy! Stačí použít menší housky a menší maso. Hosté si je oblíbí pro jejich roztomilost a snadnou konzumaci.
  • Pro extra pikantnost můžete do hovězího masa přidat mletou chilli papričku.
  • Doporučujeme používat praktické doplňky do kuchyně pro snadnější přípravu a kreativní servírování.