Představujeme vám lahodný burger s grilovanou slaninou a karamelizovanou cibulkou, doplněný sladkou chilli omáčkou. Tento grilovaný pokrm je ideální pro setkání s přáteli. Alternativou jsou mini burgery, které se hodí na každou oslavu.
Ingredience
Na 4 burgery
- 800 g mletého hovězího masa
- 8 plátků grilované slaniny
- 4 plátky sýra (např. čedar)
- 4 housky na burgery (můžete použít i mini housky)
- 2 lžíce olivového oleje
- Salát
- Sůl a pepř dle chuti
Na karamelizovanou cibulku
- 2 velké cibule, nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička balzamikového octa
Na dokončení
- 4 lžíce sladké chilli omáčky
- Čerstvý salát a rajče na plátky dle chuti

Postup přípravy
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- V pánvi na středním ohni rozpusťte máslo, přidejte cibuli a cukr. Restujte, dokud cibule nezkaramelizují (cca 15 minut). Nakonec přidejte balzamikový ocet a dobře promíchejte.
- Formujte z hovězího masa čtyři stejné placky, osolte a opepřete.
- Na grilu opečte slaninu do křupava a poté grilujte hovězí placky 4-5 minut z každé strany (dle preferované propečenosti).
- Plátky sýra položte na horké maso, aby se roztavily.
- Nakonec housky lehce opečte na grilu.
- Sestavte burger: spodní část housky potřete sladkou chilli omáčkou, přidejte salát, rajče, maso se sýrem, slaninu a karamelizovanou cibulkou. Přikryjte horní částí housky.
Tipy a triky
- Mini burgery jsou skvělou volbou na oslavy! Stačí použít menší housky a menší maso. Hosté si je oblíbí pro jejich roztomilost a snadnou konzumaci.
- Pro extra pikantnost můžete do hovězího masa přidat mletou chilli papričku.
- Doporučujeme používat praktické doplňky do kuchyně pro snadnější přípravu a kreativní servírování.