Glazovaná BBQ žebírka s javorovým sirupem a grilovanou kukuřicí jsou dokonalou kombinací sladkého a kouřového aroma, kterou si můžete užít kdykoli během léta. Ideální pro posezení s přáteli či rodinou.
Ingredience
Na BBQ žebírka:
- 1 kg vepřových žebírek
- 100 ml javorového sirupu
- 150 ml BBQ omáčky
- 1 lžička uzené papriky
- 2 stroužky česneku (čerstvý nebo sušený)
- sůl a pepř podle chuti
Na grilovanou kukuřici:
- 4 ks kukuřičných klasů
- 50 g másla
- hrst čerstvých bylinek (např. petržel, tymián)
- sůl podle chuti

Postup přípravy
- Předehřejte gril na střední teplotu. Smíchejte BBQ omáčku, javorový sirup, uzenou papriku a česnek v misce. Dochuťte směs solí a pepřem.
- Žebírka potřete připravenou směsí a nechte alespoň 10 minut odležet.
- Žebírka pomalu grilujte, občas otáčejte a potírejte glazurou dokud nejsou měkká a perfektně zbarvená, přibližně 30-40 minut.
- Zatímco se žebírka grilují, potřete klasy kukuřice bylinkovým máslem a zabalte je do alobalu.
- Přidejte kukuřičné klasy na gril a grilujte je 15-20 minut, dokud nebudou měkké, občas je otočte.
- Podávejte teplá žebírka spolu s grilovanou kukuřicí. Pro maximální efekt doporučuji použít grilovací doplňky, které udrží stabilní teplotu a usnadní přípravu.
Tipy a triky
- Javorový sirup můžete nahradit medem.
- Doporučujeme použít gril s víkem pro efektivnější uzení žebírek.