Glazovaná BBQ žebírka „Sweet Smoke“ s javorovým sirupem a grilovanou kukuřicí

Glazovaná BBQ žebírka s javorovým sirupem a grilovanou kukuřicí jsou dokonalou kombinací sladkého a kouřového aroma, kterou si můžete užít kdykoli během léta. Ideální pro posezení s přáteli či rodinou.

Ingredience

Na BBQ žebírka:

  • 1 kg vepřových žebírek
  • 100 ml javorového sirupu
  • 150 ml BBQ omáčky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 stroužky česneku (čerstvý nebo sušený)
  • sůl a pepř podle chuti

Na grilovanou kukuřici:

  • 4 ks kukuřičných klasů
  • 50 g másla
  • hrst čerstvých bylinek (např. petržel, tymián)
  • sůl podle chuti
grilovana zebra

Postup přípravy

  • Předehřejte gril na střední teplotu. Smíchejte BBQ omáčku, javorový sirup, uzenou papriku a česnek v misce. Dochuťte směs solí a pepřem.
  • Žebírka potřete připravenou směsí a nechte alespoň 10 minut odležet.
  • Žebírka pomalu grilujte, občas otáčejte a potírejte glazurou dokud nejsou měkká a perfektně zbarvená, přibližně 30-40 minut.
  • Zatímco se žebírka grilují, potřete klasy kukuřice bylinkovým máslem a zabalte je do alobalu.
  • Přidejte kukuřičné klasy na gril a grilujte je 15-20 minut, dokud nebudou měkké, občas je otočte.
  • Podávejte teplá žebírka spolu s grilovanou kukuřicí. Pro maximální efekt doporučuji použít grilovací doplňky, které udrží stabilní teplotu a usnadní přípravu.

Tipy a triky

  • Javorový sirup můžete nahradit medem.
  • Doporučujeme použít gril s víkem pro efektivnější uzení žebírek.