Česneková omáčka ke grilovanému masu

Povolejte své chuťové pohárky na hostinu s lahodnou česnekovou omáčkou ke grilovanému masu. Tato omáčka dodá pokrmům jedinečnou směs jemně pikantní česnekové chuti, svěžesti pažitky a smetanového základu. Dokonalá k letním grilovacím pokrmům nebo jako dip k hotovým kouskům masa.

Ingredience

  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1/4 šálku majonézy
  • 3 stroužky česneku, prolisovaného
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • špetka kajenského pepře (volitelné, pro pikantní variantu)
Česneková omáčka ke grilovanému masu

Postup přípravy

  • V míse smíchejte zakysanou smetanu a majonézu, dokud nevznikne hladká směs.
  • Přidejte prolisované česnekové stroužky, nasekanou pažitku a jemně zamíchejte.
  • Ochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a volitelně kajenským pepřem.
  • Důkladně promíchejte a případně dochuťte podle vlastní preference.
  • Omáčku přendejte do skleněné dózy a nechte vychladit v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.

Tipy a triky

  • Pro jemnější chuť nechte omáčku v lednici několik hodin před servírováním.
  • Tato omáčka je výborná nejen ke grilovaným masům, ale také jako dip k čerstvé zelenině nebo hranolkům.
  • Pokud máte rádi ostřejší chuti, přidejte více kajenského pepře nebo experimentujte s dalšími kořením.

TIP: Vyzkoušejte panenku na grilu v medovo-hořčičné marinádě, jistě nešlápnete vedle.