Povolejte své chuťové pohárky na hostinu s lahodnou česnekovou omáčkou ke grilovanému masu. Tato omáčka dodá pokrmům jedinečnou směs jemně pikantní česnekové chuti, svěžesti pažitky a smetanového základu. Dokonalá k letním grilovacím pokrmům nebo jako dip k hotovým kouskům masa.
Ingredience
- 1 šálek zakysané smetany
- 1/4 šálku majonézy
- 3 stroužky česneku, prolisovaného
- 2 lžíce nasekané pažitky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- špetka kajenského pepře (volitelné, pro pikantní variantu)

Postup přípravy
- V míse smíchejte zakysanou smetanu a majonézu, dokud nevznikne hladká směs.
- Přidejte prolisované česnekové stroužky, nasekanou pažitku a jemně zamíchejte.
- Ochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a volitelně kajenským pepřem.
- Důkladně promíchejte a případně dochuťte podle vlastní preference.
- Omáčku přendejte do skleněné dózy a nechte vychladit v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.
Tipy a triky
- Pro jemnější chuť nechte omáčku v lednici několik hodin před servírováním.
- Tato omáčka je výborná nejen ke grilovaným masům, ale také jako dip k čerstvé zelenině nebo hranolkům.
- Pokud máte rádi ostřejší chuti, přidejte více kajenského pepře nebo experimentujte s dalšími kořením.
TIP: Vyzkoušejte panenku na grilu v medovo-hořčičné marinádě, jistě nešlápnete vedle.