Panenka na grilu v medovo-hořčičné marinádě s letním salátem

Rychlá a lahodná panenka na grilu, marinovaná v medovo-hořčičné omáčce, servírovaná s osvěžujícím letním salátem. Ideální volba pro letní oběd nebo večeři, kterou zvládnete připravit do 40 minut.

Ingredience

Na panenku

  • 500 g vepřové panenky
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku (lisované)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli a pepře

Na letní salát

  • 150 g směsi listových salátů (rukola, polníček)
  • 200 g cherry rajčat, nakrájených na půlky
  • 1 okurka, nakrájená na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje (na zálivku)
  • 1 lžíce balsamikového octa (na zálivku)
  • špetka soli a pepře
grilovana panenka

Postup přípravy

  • Připravte si všechny ingredience. Panenku očistěte.
  • V misce smíchejte med, hořčici, lisovaný česnek, olivový olej, sůl a pepř a vytvořte marinádu.
  • Panenku potřete připravenou marinádou a nechte ji chvíli odpočívat, zatímco připravujete gril.
  • Rozpalte gril na střední teplotu. Umístěte panenku na gril a grilujte z každé strany asi 7–10 minut.
  • Mezitím smíchejte listové saláty s rajčaty a okurkou. Přidejte zálivku z olivového oleje a balsamikového octa.
  • Panenku sejměte z grilu a nechte krátce odpočinout, pak nakrájejte na plátky.
  • Panenku podávejte s letním salátem.

Tipy a triky

Doba přípravy: Celková doba včetně grilování je do 40 minut, což je ideální pro rychlou večeři.