Rychlá a lahodná panenka na grilu, marinovaná v medovo-hořčičné omáčce, servírovaná s osvěžujícím letním salátem. Ideální volba pro letní oběd nebo večeři, kterou zvládnete připravit do 40 minut.
Ingredience
Na panenku
- 500 g vepřové panenky
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky česneku (lisované)
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli a pepře
Na letní salát
- 150 g směsi listových salátů (rukola, polníček)
- 200 g cherry rajčat, nakrájených na půlky
- 1 okurka, nakrájená na plátky
- 2 lžíce olivového oleje (na zálivku)
- 1 lžíce balsamikového octa (na zálivku)
- špetka soli a pepře

Postup přípravy
- Připravte si všechny ingredience. Panenku očistěte.
- V misce smíchejte med, hořčici, lisovaný česnek, olivový olej, sůl a pepř a vytvořte marinádu.
- Panenku potřete připravenou marinádou a nechte ji chvíli odpočívat, zatímco připravujete gril.
- Rozpalte gril na střední teplotu. Umístěte panenku na gril a grilujte z každé strany asi 7–10 minut.
- Mezitím smíchejte listové saláty s rajčaty a okurkou. Přidejte zálivku z olivového oleje a balsamikového octa.
- Panenku sejměte z grilu a nechte krátce odpočinout, pak nakrájejte na plátky.
- Panenku podávejte s letním salátem.
Tipy a triky
- Můžete přidat kapku citronové šťávy do salátu pro svěží chuť.
- Medovo-hořčičná marináda funguje také skvěle s kuřecím masem, vyzkoušejte!
- Skvělou a svěží alternativou jsou grilovaná kuřecí prsa s citronovým přelivem a provensálským kořením.
Doba přípravy: Celková doba včetně grilování je do 40 minut, což je ideální pro rychlou večeři.