Grilovaná cuketa plněná balkánským sýrem a rajčaty je ideální pro letní setkání s přáteli a rodinou. Její italský styl a bohaté chuťové kombinace učarují každého milovníka dobrého jídla.
Ingredience
- 2 ks větších cuket
- 200 g balkánského sýra
- 2 ks středně velkých rajčat, nakrájených na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička italských bylinek (např. bazalka, oregano, tymián)
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup přípravy
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Cukety podélně rozkrojte na poloviny a vydlabejte vnitřek, vytvořte „lodičky“.
- V míse smíchejte balkánský sýr, nakrájená rajčata, česnek, olivový olej a italské bylinky. Dochuťte solí a pepřem.
- Plňte cuketové lodičky připravenou sýrovou směsí.
- Grilujte naplněné cuketové lodičky přibližně 10-15 minut, dokud cuketa nezměkne a sýr se nezačne zapékat.
- Podávejte horké, posypané čerstvými bylinkami.
Tipy a triky
- Pokrm můžete doladit přidáním nakrájených oliv nebo kapary pro extra chuť.
- Servírujte na velkých talířích, ozdobené lístky čerstvé bazalky pro barevný kontrast.
- Vyzkoušejte grilovaný lilek s medovým kozím sýrem a ořechy