Grilovaný ananasový koktejl s rumem vás přenese na tropický ostrov a osvěží v horkém dni. Díky grilovanému ananasu získáte hlubokou, karamelizovanou chuť, která dokonale doplňuje svěží bílý rum a krémovou kokosovou smetanu. Ideální volba pro letní večery s přáteli!
Ingredience
Koktejl
- 4 plátky čerstvého ananasu
- 100 ml bílého rumu
- 50 ml kokosové smetany
- 1 lžíce medu
- Led podle potřeby
Ozdoba
- Plátek limetky
- Strouhaný kokos

Postup přípravy
- Předehřejte klasický gril na střední teplotu.
- Grilujte plátky ananasu do zlatova z obou stran.
- V mixéru smíchejte rum, kokosovou smetanu, med a grilovaný ananas.
- Přidejte led a mixujte do hladké konzistence.
- Nalijte do sklenic a ozdobte plátkem limetky a strouhaným kokosem.
Tipy a triky
- Před servírováním sklenice namočte okraje do limetkové šťávy a strouhaného kokosu pro atraktivní vzhled.
- Experimentujte s příchutěmi, přidejte špetku skořice nebo muškátového oříšku.
- Pokud nemáte mixér, použijte ruční šejkr nebo sklenici s víkem pro jemné míchání.