Grilovaný kozí sýr na fíkovém salátu je dokonalou kombinací francouzských chutí, která zaujme každého gurmána. Ideální pro letní večery u grilu, tento pokrm je rychlý na přípravu a nabízí skvělou kombinaci čerstvých fíků, rukoly a medu.
Ingredience
- 200 g kozího sýra na gril
- 4 čerstvé fíky
- 150 g rukoly
- 50 g vlašských ořechů
- 2 lžíce medu
- 4 lžíce balzamikové redukce
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- Čerstvé bylinky (např. tymián nebo rozmarýn)
- Sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy
- Před zahájením přípravy si připravte gril, olivový olej a další kuchyňské vybavení.
- Kozí sýr nakrájejte na plátky a pokapejte olivovým olejem. Posypte čerstvými bylinkami, solí a pepřem.
- Sýr grilujte přibližně 2-3 minuty z každé strany, dokud se na něm nevytvoří hezký zlatavý povrch.
- Fíky nakrájejte na kousky. Vlašské ořechy krátce opečte na pánvi, aby se zvýraznila jejich chuť.
- Na talíř naaranžujte rukolu, na kterou položíte plátky grilovaného kozího sýra a fíky.
- Pokrm přelijte medem a balzamikovou redukcí, ozdobte vlašskými ořechy a ihned podávejte pro nejlepší chuťový zážitek.
Tipy a triky
- Použijte mladě vyzrálý kozí sýr pro krémovější texturu a bohatší chuť.
- Fíky můžete jemně opéct na grilu spolu se sýrem pro extra rozvinutí jejich sladkosti.
- Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte kvalitní sušené provensálské koření.