Grilovaný kozí sýr na fíkovém salátu

Grilovaný kozí sýr na fíkovém salátu je dokonalou kombinací francouzských chutí, která zaujme každého gurmána. Ideální pro letní večery u grilu, tento pokrm je rychlý na přípravu a nabízí skvělou kombinaci čerstvých fíků, rukoly a medu.

Ingredience

  • 200 g kozího sýra na gril
  • 4 čerstvé fíky
  • 150 g rukoly
  • 50 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce balzamikové redukce
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Čerstvé bylinky (např. tymián nebo rozmarýn)
  • Sůl a pepř na dochucení
Grilovaný kozí sýr na fíkovém salátu

Postup přípravy

  • Před zahájením přípravy si připravte gril, olivový olej a další kuchyňské vybavení.
  • Kozí sýr nakrájejte na plátky a pokapejte olivovým olejem. Posypte čerstvými bylinkami, solí a pepřem.
  • Sýr grilujte přibližně 2-3 minuty z každé strany, dokud se na něm nevytvoří hezký zlatavý povrch.
  • Fíky nakrájejte na kousky. Vlašské ořechy krátce opečte na pánvi, aby se zvýraznila jejich chuť.
  • Na talíř naaranžujte rukolu, na kterou položíte plátky grilovaného kozího sýra a fíky.
  • Pokrm přelijte medem a balzamikovou redukcí, ozdobte vlašskými ořechy a ihned podávejte pro nejlepší chuťový zážitek.

Tipy a triky

  • Použijte mladě vyzrálý kozí sýr pro krémovější texturu a bohatší chuť.
  • Fíky můžete jemně opéct na grilu spolu se sýrem pro extra rozvinutí jejich sladkosti.
  • Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte kvalitní sušené provensálské koření.