Hovězí flank steak s chimichurri omáčkou

Objevte kouzlo a chuť léta s tímto jednoduchým receptem na grilovaný hovězí flank steak s osvěžující chimichurri omáčkou. Ideální na rychlou přípravu bez dlouhého stání u grilu!

Ingredience

Na hovězí flank steak

  • 1 kg hovězího flank steaku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (najemno nasekané)
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Na chimichurri omáčku

  • 1 svazek čerstvé petržele
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 1 chilli paprička (bez semínek, jemně nakrájená)
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • Sůl a pepř podle chuti
Hovězí flank steak s chimichurri omáčkou

Postup přípravy

  • Steak naložte do směsi olivového oleje, česneku a tymiánu. Nechte alespoň 30 minut marinovat.
  • Připravte chimichurri: V mixéru zpracujte petržel, koriandr, chilli, česnek, olivový olej a ocet. Dochuťte solí a pepřem.
  • Rozehřejte gril na vysokou teplotu.
  • Steak z obou stran osolte a opepřete, potom ho grilujte cca 4-5 minut z každé strany
  • Steak nechte chvíli odpočinout. Podávejte nakrájený diagonálně s chimichurri omáčkou.

Tipy a triky

  • Marinování steaku pomáhá zvýraznit chuť masa a dodává mu šťavnatost.
  • Chimichurri omáčku můžete připravit dopředu a nechat vychladit v lednici, aby se chutě dokonale prolnuly.
  • Podávejte s plátkem křupavé topinky pro vyvážený kontrast chutí a textur.