Objevte kouzlo a chuť léta s tímto jednoduchým receptem na grilovaný hovězí flank steak s osvěžující chimichurri omáčkou. Ideální na rychlou přípravu bez dlouhého stání u grilu!
Ingredience
Na hovězí flank steak
- 1 kg hovězího flank steaku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (najemno nasekané)
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
Na chimichurri omáčku
- 1 svazek čerstvé petržele
- 1 svazek čerstvého koriandru
- 1 chilli paprička (bez semínek, jemně nakrájená)
- 3 stroužky česneku
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy
- Steak naložte do směsi olivového oleje, česneku a tymiánu. Nechte alespoň 30 minut marinovat.
- Připravte chimichurri: V mixéru zpracujte petržel, koriandr, chilli, česnek, olivový olej a ocet. Dochuťte solí a pepřem.
- Rozehřejte gril na vysokou teplotu.
- Steak z obou stran osolte a opepřete, potom ho grilujte cca 4-5 minut z každé strany
- Steak nechte chvíli odpočinout. Podávejte nakrájený diagonálně s chimichurri omáčkou.
Tipy a triky
- Marinování steaku pomáhá zvýraznit chuť masa a dodává mu šťavnatost.
- Chimichurri omáčku můžete připravit dopředu a nechat vychladit v lednici, aby se chutě dokonale prolnuly.
- Podávejte s plátkem křupavé topinky pro vyvážený kontrast chutí a textur.