Představujeme vám špízy caprese na grilu – osvěžující a chutný vegetariánský pokrm inspirovaný tradiční italskou kuchyní. Perfektní jako lehká večeře nebo předkrm pro vaše přátele během letních setkání!
Ingredience
- 250 g mini mozzarelly
- 250 g cherry rajčat
- Čerstvé listy bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- 4 lžíce bazalkového pesta
- Dřevěné špejle nebo kovové špízy

Postup přípravy
- Připravte gril na střední teplotu a namočte dřevěné špejle ve vodě alespoň na 30 minut, aby se na grilu nespálily.
- Nakrájejte cherry rajčata na polovinu, pokud jsou větší.
- Na špejle střídavě napichujte cherry rajčata, kuličky mozzarelly a čerstvé listy bazalky.
- Špízy potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem.
- Umístěte na gril a grilujte 5-7 minut, dokud sýr nezačne jemně tát a rajčata lehce změknou.
- Na talíř servírujte s bazalkovým pestem nebo olivovým olejem.
Tipy a triky
- Použijte čerstvě natrhanou bazalku pro nejintenzivnější aroma.
- Pokud nemáte bazalkové pesto, zkuste špízy pokapat redukovaným balzamikem pro osvěžující sladkokyselou chuť.
- Experimentujte s různými druhy rajčat nebo přidejte kousky grilované papriky.