Špízy caprese na grilu s bazalkovým pestem

Představujeme vám špízy caprese na grilu – osvěžující a chutný vegetariánský pokrm inspirovaný tradiční italskou kuchyní. Perfektní jako lehká večeře nebo předkrm pro vaše přátele během letních setkání!

Ingredience

  • 250 g mini mozzarelly
  • 250 g cherry rajčat
  • Čerstvé listy bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 4 lžíce bazalkového pesta
  • Dřevěné špejle nebo kovové špízy
caprese spizy na gril

Postup přípravy

  • Připravte gril na střední teplotu a namočte dřevěné špejle ve vodě alespoň na 30 minut, aby se na grilu nespálily.
  • Nakrájejte cherry rajčata na polovinu, pokud jsou větší.
  • Na špejle střídavě napichujte cherry rajčata, kuličky mozzarelly a čerstvé listy bazalky.
  • Špízy potřete olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem.
  • Umístěte na gril a grilujte 5-7 minut, dokud sýr nezačne jemně tát a rajčata lehce změknou.
  • Na talíř servírujte s bazalkovým pestem nebo olivovým olejem.

Tipy a triky

  • Použijte čerstvě natrhanou bazalku pro nejintenzivnější aroma.
  • Pokud nemáte bazalkové pesto, zkuste špízy pokapat redukovaným balzamikem pro osvěžující sladkokyselou chuť.
  • Experimentujte s různými druhy rajčat nebo přidejte kousky grilované papriky.