Jack Daniel’s BBQ omáčka

Užijte si bohatou chuť této Jack Daniel’s BBQ omáčky, která kombinuje sladké a uzené tóny s jemným nádechem whiskey. Ideální pro marinování masa na grilu nebo jako dip.

Ingredience

  • 1 šálek domácího kečupu
  • 1/2 šálku Jack Daniel’s whiskey
  • 1/4 šálku jablečného octa
  • 1/4 šálku třtinového cukru
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky cibulového prášku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kajenského pepře (volitelné pro pikantní variantu)
Jack Daniel’s BBQ omáčka

Postup přípravy

  • V hrnci smíchejte kečup, whiskey, jablečný ocet a třtinový cukr.
  • Přidejte worcesterskou omáčku, česnekový prášek, cibulový prášek, uzenou papriku a skořici.
  • Směs přiveďte k varu na středním plameni.
  • Snižte teplotu a nechte omáčku vařit na mírném ohni po dobu 20-30 minut, občas promíchejte.
  • Na závěr přidejte černý pepř, sůl a kajenský pepř, pokud preferujete pikantnější verzi.
  • Hotovou omáčku nechte vychladnout a skladujte v lednici.

Tipy a triky

  • Tato BBQ omáčka je skvělá k marinování masa na grilu nebo jako dip ke kuřecím křidélkům či hamburgerům.
  • Pokud chcete omáčku méně sladkou, lze snížit množství třtinového cukru.