Užijte si bohatou chuť této Jack Daniel’s BBQ omáčky, která kombinuje sladké a uzené tóny s jemným nádechem whiskey. Ideální pro marinování masa na grilu nebo jako dip.
Ingredience
- 1 šálek domácího kečupu
- 1/2 šálku Jack Daniel’s whiskey
- 1/4 šálku jablečného octa
- 1/4 šálku třtinového cukru
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky cibulového prášku
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky kajenského pepře (volitelné pro pikantní variantu)

Postup přípravy
- V hrnci smíchejte kečup, whiskey, jablečný ocet a třtinový cukr.
- Přidejte worcesterskou omáčku, česnekový prášek, cibulový prášek, uzenou papriku a skořici.
- Směs přiveďte k varu na středním plameni.
- Snižte teplotu a nechte omáčku vařit na mírném ohni po dobu 20-30 minut, občas promíchejte.
- Na závěr přidejte černý pepř, sůl a kajenský pepř, pokud preferujete pikantnější verzi.
- Hotovou omáčku nechte vychladnout a skladujte v lednici.
Tipy a triky
- Tato BBQ omáčka je skvělá k marinování masa na grilu nebo jako dip ke kuřecím křidélkům či hamburgerům.
- Pokud chcete omáčku méně sladkou, lze snížit množství třtinového cukru.