Připravte si kachní prsa na grilu s bohatou medovo-balzamikovou glazurou a doplňte je karamelizovanou šalotkou s červeným vínem a tymiánem. Toto propracované jídlo zaručeně ohromí vaše hosty, ať už při formální večeři nebo jen tak pro radost.
Ingredience
Na kachní prsa
- 4 ks kachní prsa
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce rostlinného oleje
Na medovo-balzamikovou glazuru
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
Na karamelizovanou šalotku
- 8 ks šalotek, oloupaných a nakrájených na plátky
- 2 lžíce másla
- 1/2 šálku suchého červeného vína
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička čerstvého tymiánu

Postup přípravy
- Předehřejte gril na střední teplotu a potřete rošty olejem pro zabránění přilepení.
- Kachní prsa osolte a opepřete. Začněte je grilovat na straně s kůží, dokud nebude křupavá.
- Mezitím si na pánvi smíchejte ingredience na glazuru a povařte je na mírném ohni, dokud nezhoustnou.
- Prsa otáčejte, naneste glazuru a grilujte k dokonalosti dle vaší chuti.
- Na karamelizovanou šalotku rozpusťte máslo na pánvi, přidejte šalotky a smažte, dokud nezezlátnou.
- Přidejte červené víno, cukr a tymián, poté povařte a nechte tekutiny zredukovat.
- Prsa servírujte na talíř společně s karamelizovanou šalotkou.
Tipy a triky
- Před podáváním nechte kachní prsa pár minut odpočinout.
- Karamelizovanou šalotku můžete připravit s předstihem a ohřát pro lepší časovou organizaci.