Kachní prsa na grilu s medovo-balzamikovou glazurou

Připravte si kachní prsa na grilu s bohatou medovo-balzamikovou glazurou a doplňte je karamelizovanou šalotkou s červeným vínem a tymiánem. Toto propracované jídlo zaručeně ohromí vaše hosty, ať už při formální večeři nebo jen tak pro radost.

Ingredience

Na kachní prsa

  • 4 ks kachní prsa
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Na medovo-balzamikovou glazuru

  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný

Na karamelizovanou šalotku

  • 8 ks šalotek, oloupaných a nakrájených na plátky
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 šálku suchého červeného vína
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
grilovana kachni prsa

Postup přípravy

  • Předehřejte gril na střední teplotu a potřete rošty olejem pro zabránění přilepení.
  • Kachní prsa osolte a opepřete. Začněte je grilovat na straně s kůží, dokud nebude křupavá.
  • Mezitím si na pánvi smíchejte ingredience na glazuru a povařte je na mírném ohni, dokud nezhoustnou.
  • Prsa otáčejte, naneste glazuru a grilujte k dokonalosti dle vaší chuti.
  • Na karamelizovanou šalotku rozpusťte máslo na pánvi, přidejte šalotky a smažte, dokud nezezlátnou.
  • Přidejte červené víno, cukr a tymián, poté povařte a nechte tekutiny zredukovat.
  • Prsa servírujte na talíř společně s karamelizovanou šalotkou.

Tipy a triky

  • Před podáváním nechte kachní prsa pár minut odpočinout.
  • Karamelizovanou šalotku můžete připravit s předstihem a ohřát pro lepší časovou organizaci.