Medovo-hořčičná omáčka je ideální pro dochucení pokrmů. Kombinace sladkého medu a jemné hořčice vytváří vyváženou chuť, která se skvěle hodí jako dip nebo marináda.
Ingredience
- 1/2 šálku dijonské hořčice
- 1/2 šálku medu
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky chilli vloček (volitelné pro ostřejší chuť)

Postup přípravy
- V misce smíchejte dijonskou hořčici a med, dokud nebudou důkladně spojené.
- Přidejte jablečný ocet, citronovou šťávu, sůl a černý pepř.
- Pokud si přejete ostřejší chuť, přidejte chilli vločky.
- Míchejte, dokud omáčka nezíská hladkou konzistenci.
- Omáčku přelijte do sklenice nebo mističky a uchovejte v lednici.
Tipy a triky
- Tato omáčka je skvělá jako dip pro kuřecí kousky nebo jako marináda na grilované maso.
- Pro variaci můžete do omáčky vmíchat jemně nasekané čerstvé bylinky, jako např. petrželku nebo pažitku.
TIP: Vyzkoušejte grilované kuřecí prsíčko s provensálským kořením.