Medovo-hořčičná omáčka

Medovo-hořčičná omáčka je ideální pro dochucení pokrmů. Kombinace sladkého medu a jemné hořčice vytváří vyváženou chuť, která se skvěle hodí jako dip nebo marináda.

Ingredience

  • 1/2 šálku dijonské hořčice
  • 1/2 šálku medu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky chilli vloček (volitelné pro ostřejší chuť)
Medovo-hořčičná omáčka

Postup přípravy

  • V misce smíchejte dijonskou hořčici a med, dokud nebudou důkladně spojené.
  • Přidejte jablečný ocet, citronovou šťávu, sůl a černý pepř.
  • Pokud si přejete ostřejší chuť, přidejte chilli vločky.
  • Míchejte, dokud omáčka nezíská hladkou konzistenci.
  • Omáčku přelijte do sklenice nebo mističky a uchovejte v lednici.

Tipy a triky

  • Tato omáčka je skvělá jako dip pro kuřecí kousky nebo jako marináda na grilované maso.
  • Pro variaci můžete do omáčky vmíchat jemně nasekané čerstvé bylinky, jako např. petrželku nebo pažitku.