Perníkové muffiny s jablky

Připravte si tyto voňavé perníkové muffiny s jablky, perfektní pro podzimní dny! Jsou lehké, jemné a šťavnaté díky čerstvým jablkům. Vhodné pro děti i dospělé. Z tohoto receptu připravíte 12 muffinů za přibližně 45 minut.

Ingredience

Muffiny

  • 200 g špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • 100 g medu
  • 2 ks vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 1 ks středně velké jablko (nastrouhané)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • skořicový cukr na posypání
Perníkové muffiny s jablky

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny, kterou můžete vyložit muffinovými košíčky.
  • V míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, sodu a perníkové koření.
  • V druhé misce vyšlehejte vejce s medem, mlékem, rozpuštěným máslem a vanilkovým extraktem.
  • Mokré ingredience přidejte do suchých a vše zamíchejte, dokud se nespojí.
  • Zlehka vmíchejte nastrouhané jablko.
  • Těsto rozdělte rovnoměrně do muffinových košíčků, každou porci posypte skořicovým cukrem.
  • Pečte asi 20-25 minut, dokud nejsou muffiny zlatohnědé.

Tipy a triky

  • Pokud nemáte špaldovou mouku, můžete použít i celozrnnou nebo běžnou bílou mouku.
  • Med lze nahradit cukrem.
  • Pro ještě intenzivnější chuť můžete do muffinové směsi přidat špetku zázvoru.
 

TIP: Nezapomeňte také vyzkoušet hruškový koláč s mandlovou drobenkou.