Připravte si tyto voňavé perníkové muffiny s jablky, perfektní pro podzimní dny! Jsou lehké, jemné a šťavnaté díky čerstvým jablkům. Vhodné pro děti i dospělé. Z tohoto receptu připravíte 12 muffinů za přibližně 45 minut.
Ingredience
Muffiny
- 200 g špaldové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody
- 1 lžička perníkového koření
- 100 g medu
- 2 ks vejce
- 100 ml mléka
- 100 g másla (rozpuštěného)
- 1 ks středně velké jablko (nastrouhané)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- skořicový cukr na posypání

Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny, kterou můžete vyložit muffinovými košíčky.
- V míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, sodu a perníkové koření.
- V druhé misce vyšlehejte vejce s medem, mlékem, rozpuštěným máslem a vanilkovým extraktem.
- Mokré ingredience přidejte do suchých a vše zamíchejte, dokud se nespojí.
- Zlehka vmíchejte nastrouhané jablko.
- Těsto rozdělte rovnoměrně do muffinových košíčků, každou porci posypte skořicovým cukrem.
- Pečte asi 20-25 minut, dokud nejsou muffiny zlatohnědé.
Tipy a triky
- Pokud nemáte špaldovou mouku, můžete použít i celozrnnou nebo běžnou bílou mouku.
- Med lze nahradit cukrem.
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do muffinové směsi přidat špetku zázvoru.
TIP: Nezapomeňte také vyzkoušet hruškový koláč s mandlovou drobenkou.