Recepty, Strana 2

Výpis článků

Perníkové muffiny s jablky

Připravte si tyto voňavé perníkové muffiny s jablky, perfektní pro podzimní dny! Jsou lehké, jemné a šťavnaté díky čerstvým jablkům. Vhodné pro děti i dospělé. Z tohoto receptu připravíte 12 muffinů za přibližně 45 minut. Ingredience Muffiny 200 g špaldové mouky 1 lžička prášku do pečiva 1/2 lžičky sody 1 lžička perníkového koření 100 g medu 2 ks vejce 100 ml mléka 100 g másla (rozpuštěného) 1 ks středně velké jablko (nastrouhané) 1 lžička vanilkového extraktu skořicový cukr na ...

Dýňový cheesecake se skořicí

Dýňový cheesecake se skořicí kombinuje jemnou krémovou strukturu s bohatou skořicovou chutí. Ideální dezert pro podzimní večery, který je jednoduchý na přípravu a potěší každého. Množství je pro cca 8 porcí, s dobou přípravy do 75 minut včetně pečení. Ingredience Korpus 200 g sušenek (např. celozrnné nebo máslové) 100 g másla (rozpuštěného) Dýňová náplň 400 g krémového sýra (např. Philadelphia) 300 g dýňového pyré 150 g cukru nebo medu 3 ks vejce 1 lžička skořice špetka muškát...

Hruškový koláč s mandlovou drobenkou

Chutný a voňavý hruškový koláč s mandlovou drobenkou je ideálním podzimním dezertem. Tento recept je nejen zdravější díky použití celozrnné mouky a medu, ale také jednoduchý na přípravu. Množství je cca pro 8 porcí. Ingredience Základní těsto 250 g celozrnné mouky 100 g másla (nakrájeného na kousky) 80 g medu 1 ks vejce 1 lžička skořice špetka soli Náplň 4 ks středně velké hrušky (oloupané, odjádřené a nakrájené) 1 lžička citronové šťávy 50 g medu 1 lžička skořice Mandlov...

Pečená dýně plněná rýží, bylinkami a sýrem

Pečená dýně plněná rýží, bylinkami a sýrem je perfektní volbou pro výživný a chutný oběd nebo večeři. Plná znamenitých chutí rozmarýnu, fety a vařené rýže, toto jídlo je nejen lahodné, ale i vizuálně atraktivní a ideální pro 2 osoby. Ingredience Na plněnou dýni 1 menší dýně (např. Hokkaido nebo butternut) 1 šálek vařené rýže 100 g sýru feta nebo mozzarella 2 lžíce olivového oleje 1 menší cibule 2 stroužky česneku 1 lžička rozmarýnu Sůl a pepř podle chuti 2 lžíce nasekané petrželky...

Hovězí guláš s kořenovou zeleninou a černým pivem

Hovězí guláš s kořenovou zeleninou a černým pivem je ideálním pokrmem pro chladnější dny. Pomalu dušené maso s kombinací výrazných chutí a podávané s tradičními knedlíky si okamžitě zamilujete. Skvělý recept pro 4 osoby a delší doba vaření zajistí maximální chuťový požitek. Ingredience Na guláš 800 g hovězího masa (nejlépe kližka) 3 lžíce oleje 2 ks cibule 3 stroužky česneku 2 ks mrkve 1 ks petržele 1/4 ks celeru 2 lžíce rajčatového protlaku 500 ml černého piva 500 ml hovězího vý...

Kachna na jablkách a červeném zelí s chlupatými knedlíky

Tradiční specialita kombinuje lahodně pečenou kachnu s osvěžující chutí jablek a červeného zelí. Společně s chlupatým knedlíkem tvoří pokrm, který zahřeje a potěší každou rodinnou tabuli. Ingredience Na kachnu 1 celá kachna (cca 2 kg) 3 velká jablka Sůl a pepř podle chuti 2 lžičky kmínu 2 stroužky česneku Na červené zelí 1 hlávka červeného zelí 2 lžíce sádla nebo másla 1 velká cibule 2 lžíce cukru 1 lžíce octa Sůl a pepř podle chuti Na chlupaté knedlíky 1 kg syrových ...

Pečená dýňová polévka s praženými semínky

Udělejte si radost s touto lahodnou pečenou dýňovou polévkou, která je inspirována asijskou kuchyní. S jemným kokosovým podkladem a pikantním chilli vzniká dokonalá kombinace chutí pro chladné dny. Ingredience Na polévku 1 kg dýně Hokkaido 1 lžíce olivového oleje 1 ks cibule 2 stroužky česneku 1 lžíce zázvoru, nastrouhaného 1-2 lžičky chilli vloček nebo čerstvého chilli 400 ml kokosového mléka 500 ml zeleninového vývaru Sůl a pepř dle chuti Na ozdobu 2 lžíce dýňových nebo sl...

Bruschetta s houbovým ragú a tymiánem

Bruschetta s houbovým ragú a tymiánem je lahodný a rychlý vegetariánský pokrm. Skvělá volba pro rychlou večeři nebo jako předkrm pro hosty. Česnek dodá tomuto jídlu výraznou chuť, která okouzlí každého. Ingredience Na houbové ragú 200 g žampionů 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 1 lžička tymiánu špetka soli a pepře Na bruschettu 4 plátky bagety nebo ciabatty 2 lžíce olivového oleje Postup přípravy Nakrájejte žampiony na plátky a česnek nadrobno nas...

Kynuté babiččiny buchty plněné švestkovými povidly

Ochutnejte tradiční kynuté babiččiny buchty, plněné lahodnými švestkovými povidly. Tento recept je určen pro větší pekáč a poskytne vám přibližně 16-20 kousků voňavého pečiva, které si zamilujete. Ideální na rodinné setkání nebo domácí pohodu. Ingredience Na těsto 500 g hladké mouky 250 ml vlažného mléka 100 g cukru 80 g másla (rozpuštěného) 2 vejce 20 g čerstvého droždí (nebo 7 g sušeného) špetka soli Na náplň 200 g švestkových povidel Na dokončení 50 g másla (na p...

Žemlovka s tvarohem a jablky

Vychutnejte si tento tradiční český pokrm - žemlovku s tvarohem a jablky, ideální pro čtyři osoby. Recept s rohlíky a jablky lze připravit za méně než hodinu. Ideální pro podzimní dny. Vychutnejte si chuť čerstvých jablek plnými doušky. Ingredience 4 ks starších rohlíků 3 ks jablek 250 g tvarohu 100 ml mléka 50 g cukru 2 vejce 1 lžička vanilkového cukru špetka skořice špetka soli 20 g másla Postup přípravy Nakrájejte rohlíky na tenké plátky a namočte je do mléka, a...

Poctivé krkonošské kyselo

Poctivé krkonošské kyselo je tradiční česká houbová polévka, plná výrazných chutí a bohaté historie, ideální pro 4 osoby, připravená během 1,5 hodiny. Užijte si jedinečnou kombinaci lesních hub a jemného kvásku. Ingredience Na kvásek 500 ml vody 250 g žitného kvásku špetka soli Na polévku 200 g čerstvých lesních hub (např. hřiby) 100 g brambor 1 ks cibule 4 ks vejce 2 lžíce másla 200 ml smetany 1 lžíce kopru (volitelné) sůl a pepř Postup přípravy Příprava kv...

Kulajda s houbami a koprem

Prožijte autentičnost české kuchyně s touto tradiční kulajdou. Harmonická kombinace lesních hub a jemného kopru se ztraceným vejcem vás zaručeně zahřeje a potěší nejen během podzimu.  Ingredience Na polévku 500 g lesních hub (hřiby, jiné houby dle sezóny) 1 l vývaru (zeleninový nebo kuřecí) 200 ml smetany 33% 250 g brambor 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 1 svazek čerstvého kopru 1 ks cibule špetka mletého pepře špetka soli 2 ks bobkové listy 3 ks nového koření 2 lžíce ...

Tradiční česká zelňačka s klobásou

Chutná a sytá zelňačka je ideální volbou pro chladné dny. Obsahuje klobásu, kterou lze nahradit masem pro bohatší chuť. Skvěle zahřeje a zasytí, a přitom je jednoduchá na přípravu. Recept je určen pro 4 porce. Ingredience Na polévku 500 g kysaného zelí 2 střední brambory 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžička kmínu 1 lžička sladké papriky 1 lžíce sádla nebo oleje 1,5 litru vody nebo vývaru sůl a pepř dle chuti 250 g klobásy (může být nahrazeno podobným množstvím masa, např. vepřový...

Bramborové šišky se švestkovými povidly a mákem

Pochutnejte si na tradičních bramborových šiškách se švestkovými povidly a mákem. Tento pokrm je skvělým dezertem na podzimní dny, který potěší nejen děti. Ingredience Na šišky 500 g vařených brambor 200 g hladké mouky (alternativa: špaldová mouka) 1 vejce špetka soli Na obalení a podání 100 g švestkových povidel 50 g mletého máku 50 g moučkového cukru 50 g másla špetka skořice (volitelné) Postup přípravy Brambory nastrouhejte najemno a smíchejte s moukou, vej...

Fazolová polévka s klobásou

Pochutnejte si na tradiční fazolové polévce s uzenou klobásou, která je ideální pro chladné zimní dny. Skvěle zasytí a zahřeje! Polévka je plná výrazných chutí a je to perfektní volba pro společnou domácí večeři. Ingredience Na základ 250 g uzené klobásy 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžíce olivového oleje 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru 1 plechovka (400 g) konzervovaných rajčat 1 bobkový list 1 lžíce rajčatového protlaku Na doplnění 200 g bílých fazolí (předem namoče...

Tradiční dršťková polévka

Dršťková polévka je česká specialita, která vás zahřeje a naplní svými hlubokými chutěmi. Dršťky můžete snadno nahradit hlívou ústřičnou. Tato varianta se hodí pro milovníky hub i vegetariány. Ingredience Na polévku 500 g hovězích drštěk (nebo 300 g hlívy) 2 ks cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce sladké papriky 1 lžíce majoránky 1 l hovězího nebo zeleninového vývaru 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce sádla nebo oleje Sůl a pepř dle chuti Postup přípravy Omyjte a nakrá...

Ovládací prvky výpisu

98 položek celkem