Jakou velikost postele zvolit do pokojíčku, ložnice nebo studentského pokoje?

Jaký rozměr postele zvolit do pokojíčku, ložnice nebo studentského pokoje?

Řešíte problém s prostorem ve vaší ložnici nebo dětském pokojíčku? Chcete vybavit studentský pokoj nebo penzion novou postelí ale nevíte si rady? Tak právě pro vás, jsme vytvořili stručný přehled rozměrů postelí.

Existuje mnoho velikostí postelí, ať jednolůžkových nebo dvoulůžkových. Pro plnohodnotný a klidný spánek se zaměřte nejen na rozměr postele, ale i rošty, matraci nebo polštář. Podrobný návod, jak vybrat kvalitní polštář nebo jakou výšku matrace zvolit naleznete na našem blogu.

Všechny postele se rozdělují dle šířky, to si podrobněji vysvětlíme níže. Standartní délka postele je 200 cm. Osobám s výškou 180 cm a více nebo těm, kteří mají neklidný spánek a rádi se převalují, doporučujeme postel o délce 220 cm. Standartní výška postele bývá kolem 35 - 45 cm, záleží na výšce postavy. Pro seniory a lidi s pohybovými problémy se doporučují vyvýšené postele kolem 50 - 60 cm nebo s extra výškou až 70 cm.

JEDNOLŮŽKOVÉ POSTELE

Pokud zařizujete dětský pokoj nebo sháníte novou výbavu do penzionu, právě jednolůžkové postele budou tou správnou volbou. Pod jednolůžko se navíc lehce vsune úložný box, který vyřeší nedostatek místa. Velikost těchto postelí je od 80 až do 120 cm jejich šíře.

mensi-jednoluzko-cz0

Jednolůžko 80 x 200 cm

Využívá se nejčastěji v dětských pokojích, na studentských privátech nebo kolejích. Svojí šířkou se hodí spíše pro méně náročné spáče.  Šetří také prostor, proto se hodí do menších místností nebo bytů. Pokud řešíte problém s místem, doporučujeme úložné boxy pod postel.

 

 

jednoluzko-

Jednolůžko 90 x 200 cm

Standartní rozměr jednolůžka je právě šíře postele 90cm. Využívá se nejčastěji v dětském pokoji. Tato klasická velikost postele je komfortní a pohodlná nejen pro děti, ale i dospělé. Hodí se proto i do penzionů nebo jiných ubytovacích zařízení.

 

 

vetsi-jednoluzko

Jednolůžko 120 x 200 cm

Jednolůžko královských rozměrů, i tak někdy nazývaná postel s rozměrem 120 x 200 cm. Pokud milujete hodně polštářů a svůj prostor, tato postel pro vás bude jasná volba. Své místo najde jak ve studentském pokoji, tak ložnici nebo pokoji pro hosty.

 

JEDNOLŮŽKOVÉ/DVOULŮŽKOVÉ POSTELE

francouzska-postel

Postel 140 x 200 cm

Sháníte manželskou postel, která nezabere tolik prostoru? Právě velikost 140x200 bude ideální. Menší dvoulůžko je oblíbené u mladých rodin nebo studentů. Naopak, kdo má rád své pohodlí nebo psího kamaráda v posteli, využije tuto postel jako obrovské jednolůžko.

 

DVOULŮŽKOVÉ POSTELE

Vyberte si dvoulůžko, které vám poskytne dostatek prostoru pro relaxaci, plnohodnotný spánek i harmonický vztah. Dělí se na více rozměrů od 160 až do 200 cm šíře. Velikost 200 x 200 cm není u nás tolik vyhledávaná a obvyklá. Většina párů volí komfort klasického dvoulůžka.

 

mensi-dvojluzko

Dvoulůžko 160 x 200 cm

Dvoulůžko se šířkou 160 cm se řadí mezi standartní manželské postele. Často se dávají do menších ložnic, hotelů nebo penzionů, kde se nevejde šířka 180 x 200 cm. Jsou příjemně široké a velmi oblíbené u párů. Poskytují obou partnerům komfort a dostatek prostoru. 

 

dvojluzko

Dvoulůžko 180 x 200 cm

Neřešíte prostor v ložnici a máte rádi s partnerem dostatek místa? Zvolte postel o rozměrech 180 x 200 cm. Pohodlné postele si najdou svoje místo v ložnici, luxusním hotelu nebo penzionu.





TIP: Člověk stráví v posteli téměř třetinu svého života, věnujte výběru dostatek času a pozornosti. Vyberte to pravé pro váš kvalitní spánek na našem e-shopu.

×

Splátková kalkulačka ESSOX