Bruschetta s houbovým ragú a tymiánem

Bruschetta s houbovým ragú a tymiánem je lahodný a rychlý vegetariánský pokrm. Skvělá volba pro rychlou večeři nebo jako předkrm pro hosty. Česnek dodá tomuto jídlu výraznou chuť, která okouzlí každého.

Ingredience

Na houbové ragú

  • 200 g žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • špetka soli a pepře

Na bruschettu

  • 4 plátky bagety nebo ciabatty
  • 2 lžíce olivového oleje
Bruschetta s houbovým ragú

Postup přípravy

  • Nakrájejte žampiony na plátky a česnek nadrobno nasekejte.
  • V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte česnek. Nechte jej krátce rozvonět.
  • Přidejte nakrájené žampiony a tymián. Smažte na střední teplotě, dokud nejsou houby zlatavé. Osolte a opepřete.
  • Mezitím na kontaktním grilu nebo v troubě předehřáté na 180 °C opečte plátky bagety dozlatova.
  • Hotové houby rozložte na opečené plátky chleba. Pokapejte olivovým olejem a ihned podávejte.

Tipy a triky

  • Pokud nemáte kontaktní gril, můžete plátky bagety opéct na pánvi nebo v toustovači.
  • Pro ještě výraznější chuť můžete přidat čerstvé listy bazalky či pár kapek citronové šťávy.
  • Použití různého druhu hub, jako jsou shiitake nebo portobello, dodáte pokrmu odlišnou chuť.
 

TIP: Vyzkoušejte také oblíbený recept na sendvič s kozím sýrem, medem a ořechy.