Lahodné sendviče s kozím sýrem, medem, ořechy a na plátky nakrájenou hruškou jsou ideální volbou pro brunch. Kombinace sladkosti medu a hrušky s pikantností kozího sýra vytváří neodolatelný zážitek.
Ingredience
- 8 plátků celozrnného chleba
- 200 g kozího sýra
- 4 lžíce medu
- 50 g vlašských ořechů
- 1 hruška (nakrájená na plátky)
- špetka soli a pepře
- troška olivového oleje

Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Plátky chleba lehce pokapejte olivovým olejem a dejte na plech. Pečte 5-7 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
- Nalámejte kozí sýr na plátky a rovnoměrně rozdělte na pečené chleby.
- Pokapejte medem a posypte nasekanými vlašskými ořechy.
- Přidejte plátky hrušky na vrch každého sendviče.
- Dochuťte solí a pepřem. Vraťte do trouby a pečte dalších 5 minut, dokud se sýr nezačne tát.
- Podávejte horké, ideálně s čerstvým zeleným salátem.
Tipy a triky
- Pro extra křupavost opečte ořechy na suché pánvi před použitím.
- Lze použít i jiný druh ořechů, například pistácie nebo mandle.
- Pro pikantnější chuť můžete přidat chilli vločky před podáváním.
TIP: Nezapomeňte také vyzkoušet čerstvé wrapy s kuřecím masem a avokádem.