Sendviče s kozím sýrem, medem a ořechy

Lahodné sendviče s kozím sýrem, medem, ořechy a na plátky nakrájenou hruškou jsou ideální volbou pro brunch. Kombinace sladkosti medu a hrušky s pikantností kozího sýra vytváří neodolatelný zážitek.

Ingredience

  • 8 plátků celozrnného chleba
  • 200 g kozího sýra
  • 4 lžíce medu
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 hruška (nakrájená na plátky)
  • špetka soli a pepře
  • troška olivového oleje
Sendviče s kozím sýrem, medem a ořechy

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 180°C.
  • Plátky chleba lehce pokapejte olivovým olejem a dejte na plech. Pečte 5-7 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
  • Nalámejte kozí sýr na plátky a rovnoměrně rozdělte na pečené chleby.
  • Pokapejte medem a posypte nasekanými vlašskými ořechy.
  • Přidejte plátky hrušky na vrch každého sendviče.
  • Dochuťte solí a pepřem. Vraťte do trouby a pečte dalších 5 minut, dokud se sýr nezačne tát.
  • Podávejte horké, ideálně s čerstvým zeleným salátem.

Tipy a triky

  • Pro extra křupavost opečte ořechy na suché pánvi před použitím.
  • Lze použít i jiný druh ořechů, například pistácie nebo mandle.
  • Pro pikantnější chuť můžete přidat chilli vločky před podáváním.

TIP: Nezapomeňte také vyzkoušet čerstvé wrapy s kuřecím masem a avokádem.