Postele Ikaros

 

Vsaďte na harmonickou kombinaci barev a materiálů. Postele Ikaros vás překvapí nejen svojí kvalitou, jednoduchým designem, ale také nízkou cenou. Jemné barvy zútulní ložnici i dětský pokoj. Poznejte minimalistický design propracovaný do nejmenšího detailu na vlastní kůži. Stylová postel Ikaros zaručí kvalitní spánek. Objevte její pozitiva zblízka.

Kreslicí plátno 1

Masivní postel Ikaros za skvělou cenu

Klasicky tvarovanou postel Ikaros ocení především milovníci jednoduchosti. Prvky pokryté bílou barvou jsou vyrobeny z masivního borovicového dřeva o tloušťce 2,6 cm. Zatímco části desek v barvě dubu sonoma jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nábytkové dřevotřískové desky. Díky této kombinaci je struktura nábytku extrémně odolná a stabilní.

Můžete si vybrat z klasických rozměrů jednolůžkových či dvoulůžkových postelí. Výška postele je pro všechny velikosti totožná. Nosnost postelí Ikaros je 120 kg na osobu. Základním parametrem pro určení nosnosti je tloušťka použitého materiálu. Určitý vliv na nosnost má také rošt.

TIP: Určete velikost postele správně! Inspirujte se snadným přehledem v článku, který vás provede velikostmi postelí.

Klasicky tvarované postele se zpravidla skládají z rámu, roštu a matrace. Postel vždy stojí samostatně a pevně na podlaze. Drobnou nevýhodou může být nepřítomnost úložného prostoru. V tomto případě však můžete pořídit úložný vysouvací box Ikaros ve stejném provedení.

Materiál použitý pro výrobu

Pro výrobu postelí Ikaros se používá léty prověřené borovicové dřevo v kombinaci s kvalitní dřevotřískou. Robustní masivní konstrukce postele vyniká pevností, odolností a dlouhou životností. Masivní části této postele jsou nabarvený bílou barvou.

Části z dřevotřískové desky jsou použity na méně namáhané segmenty. Díky tomu je pořizovací cena o něco nižší, ale zachována kvalita produktu. Mezi hlavní výhody dřevotřísky patří nízká pořizovací cena a hmotnost. Dřevotřískové díly jsou v dekoru dubu.

Spojení bílé barvy s přírodním dekorem dubu vytváří jedinečnou souhru. Jemné barvy snadno sladíte s ostatním nábytkem v jakémkoliv pokoji.

ikaros2

Konstrukce postele a její povrchová úprava

Konstrukční řešení postele je velice jednoduché, ale zároveň dobře promyšlené. Klasická postel je tvořena rámem, ten tvoří dvě svislá čela "v nohách a hlavách" označována také jako pelest a dvě podélné bočnice. Počet bočnic a latí v pelesti může být různý. Na takto sestavený rám pokládáme rošt. Spojení rámu je provedeno doma při montáži pomocí spojovacích kolíků a zajišťovacích šroubů.

Povrch postelí Ikaros je lakovaný. Lak zajišťuje odolnost vůči mechanickému poškrábání, pevnost a prodlužuje životnost. Lak tvoří na povrchu ochrannou vrstvu tzv. film, nábytek je poté hladký a mírně lesklý. Dalším pozitivem je snadná údržba.  

Montáž postele Ikaros

Provedení montáže není nikterak náročné. Montážní materiál i návod jsou součástí každé postele. Návod si navíc můžete stáhnout na stránkách s montážními manuály.

Pro usnadnění práce jsme vám připravili krátký video návod, jak sestavit postel z masivu.

https://www.youtube.com/watch?v=SJ5_uDlSvy0

Výhodná cena pro všechny velikosti

Nechcete utratit všechny úspory za novou postel? Sáhněte po kvalitní a elegantní posteli Ikaros, kterou seženete ve více rozměrech a skvělou cenu. Jednolůžko 90x200 cm koupíte už od ceny 2 699 Kč bez matrace a roštu. Manželské postele do 4 000 Kč, rozměr 160x800 cm můžete koupit za 3 2900 Kč a rozměrnější 180 cm za skvělých 3 990 Kč.

Konečná cena postele se odvíjí od výběru matrace a roštu či dalších elementů jako například úložný box pod postel nebo noční stolky. Vždy myslete, že základem je zdravý a kvalitní spánek.

Vhodné matrace a rošt

Jedním z kritérií při výběru matrace je velikost. Ta vždy odpovídá rozměru postele. U manželských postelí můžete zvolit buď jednu vcelku nebo dvě samostatné. Klasickým příkladem je manželská postel Ikaros 160x200 cm, zde můžete vybrat matraci o stejné velikosti nebo dvě 80 x 200 cm. Každá ze zmíněných variant má své výhody a nevýhody. Záleží zcela na vás, jestli zvolíte dvě nebo jednu matraci.

ikaros3

TIP: Nevíte, jakou matraci vybrat? Koukněte na náš článek o výběru matrace. Dozvíte se snadné tipy, které vám volbu ulehčí.

Do postelí Ikaros doporučuje lamelový či laťkový rošt. Deskový rošt se obecně nedoporučuje do žádných postelí.

  • Lamelový rošt se skládá z lamel, většinou dřevěných. Jejich počet ovlivňuje pevnost a oporu, kterou poskytne páteři a celým zádům. Lamelové rošty velice dobře pruží a jsou vhodné i pro nižší matrace.
  • Laťkový rošt se skládá z dřevěných latěk o různé šířce a počtu. V ideálním případě by rozestup mezi jednotlivými laťkami měl být maximálně 4 – 6 cm. Laťkové rošty méně pruží a hodí se především pod pěnové, pružinové či taštičkové matrace.

TIP: Váháte s výběrem roštu? Podrobnější informace se dozvíte v článku na našem blogu Laťkový vs. lamelový rošt.

Výběr velikosti a roštu postele Ikaros

Rozměr postele

(cm)

Určení

Rozměr matrace (cm)

Typ roštu

90 x 200

jednolůžková

90 x 200

Laťkový / Lamelový

120 x 200

jednolůžková

120 x 200

Laťkový / Lamelový

160 x 200

dvoulůžková

160 x 200 nebo 2 x 80 x 200

Laťkový / Lamelový

180 x 200

dvoulůžková

180 x 200 nebo 2 x 90 x 200

Laťkový / Lamelový

200 x 200

dvoulůžková

200 x 200 nebo 2 x 100 x 200

Laťkový / Lamelový

 

Typ matrace dle konfigurátoru u postelí Ikaros

Matrace Deluxe 15 cm

 

Matrace Somnia 17 cm

Matrace Coco Maxi 23 cm

Matrace vyrobena z PUR pěny o výšce 15 cm. Doporučujeme kombinovat s lamelovým roštem, který je pružnější.

Matrace je o střední tuhosti T3. Ideální pro osoby s hmotností do 120 kg.

Matrace vyrobena z PUR pěny a taštiček o výšce 17 cm. Taštičky obsahují malé pružiny v tzv. taštičkách. Kombinovat lze s lamelovým i laťkovým roštem.

Matrace je o střední tuhosti T3. Ideální pro osoby s hmotností do 120 kg.

Matrace vyrobena z taštiček a kokosové desky o výšce 23 cm. Taštičková technologie je pokrytá PUR pěnou s kokosovým plátem.  Kombinovat lze s lamelovým i laťkovým roštem.

Matrace je o střední až tvrdé tuhosti T3/T4. Ideální pro osoby s hmotností do 130 kg.

×

Splátková kalkulačka ESSOX