Rakvičky Na rakvičky budete potřebovat: 24 lt (420 g) cukru - vanilka 10 - 12 žloutků cca 34 kusů Rakvičky jsou křehké, sladké a mají svou typickou chuť díky použití velkého množství žloutků. Tento dezert se připravuje hlavně pro slavnostní příležitosti, ale můžete si jej dopřát i jako běžné odpolední potěšení. Rakvičky jsou výjimečné svou jemnou strukturou a jsou velmi lehké na přípravu, takže potěšíte nejen sebe, ale i všechny své hosty. Stačí jen trochu ...
Recepty, Strana 6
Výpis článků
Žloutkové věnečky Na žloutkové věnečky budete potřebovat: 15 dkg másla 1/4 l mléka 20 dkg mouky (krupice) 6 vajec cca 50 kusů Žloutkové věnečky jsou tradiční českou sladkostí, která se často podává při slavnostních příležitostech. Jejich jemné těsto a nadýchaná struktura je dělají ideální volbou pro milovníky klasických českých dezertů. Příprava vyžaduje trochu trpělivosti, ale výsledek rozhodně stojí za to. Postup 1. Příprava těsta Začněte tím, že v...
Cukroví je klasika, která nesmí během vánočních svátků chybět. Pečení provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Vyzkoušejte tradiční i méně známé recepty na nejlepší vánoční cukroví. Inspirujte se našimi tipy na přípravu i skladování. Historie pečení vánočního cukroví Historie pečení vánočního cukroví sahá až do středověku. V českých zemích se pečení, jak ho známe dnes, objevilo asi na začátku 19. století. V tomto období se rozšířily všechny potřebné suroviny jako mouka, máslo nebo vejc...
Na 3 velké porce 120 g hořké čokolády 70% 110 g kokosové zakysané smetany (může být klasická) 30 g čekankového sirupu 4 bílky Čokoládová pěna je oblíbený dezert, který svou jemností a bohatou čokoládovou chutí uspokojí i ty nejnáročnější sladké jazýčky. Tento recept spojuje kvalitní hořkou čokoládu s kokosovou smetanou, což mu dodává nádech exotiky a lehkosti. Příprava je poměrně jednoduchá, ale výsledek je mimořádně působivý, ideální pro speciální příležitosti nebo když si chce...
Na 4 velké porce 300 g mletého masa, může být vegan 1 cibule, nadrobno 3 stroužky česneku, prolisované 4 velké brabmbory, na kostky 40 g hladké špaldové mouky 1 lžíce oleje 1,5 l zeleninového vývaru 1 lžička drceného kmínu 2 lžíce lahůdkové papriky 2 lžíce majoránky sůl a čerstvě mletý pepř Gulášová polévka, známá jako "gulášovka," je tradičním pokrmem, který si oblíbili lidé po celé střední Evropě. Je to sytá, hřejivá polévka, která kombinuje chuť mletého masa, koření a ...
Na 2 porce budete potřebovat: 250 g čerstvých těstovin pappardelle 300 g kuřecích prsou 200 ml smetany ke šlehání 40 g strouhaného parmezánu 50 g paloučku 30 g sušených hub 1 šalotka, najemno nakrájená 2 stroužky česneku, najemno nakrájené 1 lžíce oleje 1 lžička koření na drůbež 1 lžíce sušené petržele čerstvě mletý černý kampotský pepř Pappardelle s krémovou omáčkou, houbami a kuřecím masem je ideální volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Kombinace čerstvých těs...
Na 1 porci budete potřebovat: 180 g cottage sýru 30 g másla 1 vejce 1 stroužek česneku, prolisovaný 1 lžíce citronové šťávy kopr 1 lžička chilli vloček 1 lžička lahůdkové papriky sůl a čerstvě mletý pepř Çibir je tradiční turecké jídlo, které si získává stále větší oblibu díky své jednoduchosti a bohaté chuti. Původně se připravuje s řeckým jogurtem ochuceným česnekem, koprem a citronem, ale v této verzi jsme použili rozmixovaný cottage sýr, který přidává krémovou texturu a...
Ingredience na 3-4 porce 250 g medvědího česneku 300 g očištěných a pokrájených brambor 1 jarní cibulka 1 lžíce oleje 200 ml smetany 1400 ml vody strouhaný muškátový ořech sůl čerstvě mletý pepř Medvědí česnek je sezónní lahůdka, která přináší svěží a jemně česnekovou chuť do našich kuchyní. Tato polévka je nejen chutná, ale i zdravá, plná vitamínů a antioxidantů. Pokud máte štěstí a narazíte na čerstvý medvědí česnek, určitě ho zkuste použít do této jednoduché a rychlé pol...
Ingredience na 2-3 porce 5 lžic červené kari pasty 2 velké stroužky prolisovaného česneku 2 lžičky nastrouhaného zázvoru 1 lžička nadrobno nasekaného stonku koriandru 3 lžíce oleje 250 ml kuřecího vývaru 1 - 2 lžíce čekankového sirupu 2 lžičky rybí omáčky 400 ml kokosového mléka light 400 g kuřecích prsou 200 g červené papriky 3 hnědé žampiony šťáva z 1/2 limetky Thajská kuchyně je známá svou kombinací ostrých, sladkých a kyselých chutí, které se skvěle doplňují. Toto č...
Ingredience na 4-5 porcí gnocchi (2 balení) 300 g kuřecích prsou 2 lžíce oleje 1/2 lžičky pepře 1/2 lžičky soli 1,5 lžíce koření na drůbež 100 ml zakysané smetany Ingredience na omáčku 1 lžíce olivového oleje 300 g mraženého sekaného špenátu 100 g hrášku 400 ml 30% smetany 50 g parmezánu 1 lžička mletého pepře Chystáte-li se na lahodný a vydatný pokrm, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na kuřecí se špenátem, gnocchi a hráškovou omáčkou. Postup 1. Přípra...
Ingredience 500 g mletého hovězího masa 1 velká cibule, jemně nakrájená 2 stroužky česneku, jemně nasekané 2 mrkve, jemně nakrájené 2 stonky celeru, jemně nakrájené 1 plechovka (400 g) krájených rajčat 2 lžíce rajčatového protlaku 1 sklenka červeného vína (volitelné) 250 ml hovězího vývaru 1 lžička sušeného oregana 1 lžička sušené bazalky 2 bobkové listy Olivový olej sůl a pepř podle chuti 400 g těstovin (např. tagliatelle nebo špagety) Čerstvě nastrouhaný parmezán D...
Ingredience 260 g sušenek (například bebe oplatky) 100 g másla 500 g Philadelphia sýru nebo ricotty 150 g cukru 3 velká vejce 1 lžička vanilkového extraktu 100 ml zakysané smetany Tento cheesecake je cenově dostupná varianta klasického dezertu s jedinečnou chutí a texturou. Korpus z rozdrcených sušenek a másla dává cheesecaku lahodnou křupavost, zatímco krém z Philadelphii nebo ricotty dodává plnost a bohatost chuti. S tímto receptem si můžete připravit skvělý cheesecake, ani...
Ingredience 2 kusy hovězího steaku (například roštěná) Sůl Čerstvě mletý černý pepř a další koření podle chuti Olej Hovězí steak je jedním z nejoblíbenějších pokrmů ve světě. Jeho jednoduchost přípravy a vynikající chuť činí z tohoto pokrmu skvělou volbu pro různé příležitosti, od každodenních rodinných večeří až po slavnostní oslavy. Klíčem k dokonalému hovězímu steakovi je kvalitní maso a správná úprava. Důležité je také znát preferovaný stupeň propečení masa, aby každý mohl v...
Ingredience 500 g hladké pšeničné mouky 7 g suchého droždí 10 g soli 300 ml vlažné vody 1 lžíce olivového oleje (volitelné) Doma upečený chléb je nejen skvělou pochoutkou, ale také plní vaši kuchyni lahodnou vůní a učiní váš stůl ještě útulnějším. S tímto receptem se vám podaří připravit dokonalý chléb plný chutí a vůní přímo z pohodlí vaší kuchyně. Postup 1. Příprava kvásku: Ve velké míse smíchejte suché droždí se 100 ml vlažné vody a nechte 10-15 minut odpočívat, dokud se ...
Ingredience 2 šálky smetany na šlehání (33-36% tuku) 1 šálek mléka 3/4 šálku cukru 1 lžička vanilkového extraktu Příchutě podle vašeho výběru: čerstvé ovoce (jahody, maliny, banány), kousky čokolády, ořechy, karamel, káva nebo další oblíbené přísady Dobrá zpráva pro všechny milovníky zmrzliny! Dnes vám přinášíme recept na domácí zmrzlinu, která je nejen chutná, ale také snadno připravitelná přímo z pohodlí vaší kuchyně. S tímto receptem si můžete užít lahodný dezert plný svěžíc...
Ingredience 3 přezrálé banány 150 g cukru 180 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžička prášku do pečiva 2 velká vejce 120 ml rostlinného oleje 1 lžička vanilkového extraktu 1/2 lžičky soli 75 g nasekaných ořechů nebo čokolády na ozdobení (volitelné) Tento banánový chlebík si vychutnáte jak studený tak teplý, doporučujeme podávat napříklads tvarohem nebo jogurtem, skvělý ovšem bude i se zmezlinou nebo přelitý čokoládou. Banánový chlebík je skvělý jak na snídani, tak jako...